Yeni alınan laptopa hangi testler yapılmalı?

Antigone

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Yeni almış olduğum laptopta ne gibi testler yapmalıyım? Kullanmış olduğum model LOQ 15IRH8 4060 modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Testler yapıp kendi bilgisayarını yıpratmak yerine, YouTube'dan izlemek daha sağlıklı olur hocam. Ayrıca o laptobu alan sensin, dolayısıyla bu durum tamamen sana bağlı. O laptobu alma amacına göre programlar ve oyunlar kurarak performansını canlı canlı test edebilirsin.

Hayırlı olsun bu arada.

Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Yeni almış olduğum laptopta ne gibi testler yapmalıyım? Kullanmış olduğum model LOQ 15IRH8 4060 modeli.
Laptop da benchmark programlarının donanıma zarar verdiğini düşünüyorum.Hadi masaüstünde bir sıkıntı olsa anlaşılır veya o parça değişir de kurtarılır ama söz konusu laptop olunca bu tarz testlere çok gerek yok.Aynı modeli youtube da oyun testlerine bakın ordaki işlemci ve ekran kartı kullanım değerleri,sıcaklık değerleri,fps e bakın karşılaştırın anlaşılır.Batarya ile performansı,priz de iken performansı,tasarruf modunda iken,optimum güçte iken vb. diğer uzar gider.Nvidia denetim masasını kurcalamanızı önermiyorum,çoğu kişi yok fps arttırma felan diye giriyor buraya fakat güç ayarlarıyla oynayınca bilgisayar boşta olsa bile performansa alındığı için yüksek sıcaklıklarda çalışıyor lütfen denetim masasını kurcalamayın.Onun yerine 3d program ayarlarında sadece seçtiğiniz oyuna özel ayar çekebilirsiniz.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hocam çok teşekkür ederim ekstra bir sorum daha olacak PC güçte değilken dGPU kipi aktifken mouse hareketlerinde kasma oluyor sizce bu normal mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı