Emirhan34181
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenciyim
Arkadaşlar yeni bir laptop aldım. Bu sene üniversiteye başladım bu sebeple bir laptop şart oldu denilebilir. Babamlarla biraz konuştum ve bir süreç içinde bir laptop aldım. Laptopum Lenovo marka RAM'i 8 GB (biliyorum az ama 1 ay sonra kadar yükseltmeyi düşünüyorum daha önceden 16 GB masaüstü kullandım o sebeple aradaki farkı çok rahat hissediyorum) işlemci Ryzen 5 5500 GPU RTX 2050 bir de 512 GB SSD var içinde. Bu özellikte olan bir laptopu 19 bin TL'ye aldım. Şimdi şöyle diyenler olabilir: Üstüne şu kadar koyardım 3050, 3060 GPU'lu laptop alırdım niye bunu aldın diye. Bunu almamdaki sebep şuydu üniversite kullanım amacı ile yola çıktım en başta GPU gerek yok dedim, çünkü bölümüm öğretmenlik idi (bilgisayar öğretmenliği) sonra fiyatları araştırdım gerek Online gerek de mağazalara giderek ve şunu gördüm 16 GB RAM i5/i7 12. nesil GPU olmayan laptoplar 23-24K civarı idi bende şans eseri bu laptopla karşılaştım. Sonra biraz düşünerek dedim ki ben bunu 19K'ya alayım 1 ay sonra kadar RAM'ini 16 GB yaparım rahat rahat kullanırım dedim. Sizce bu düşüncem doğru muydu? Şura da hatalı düşünmüşsün dediğiniz bir nokta var mı? Varsa nelerdir?
Şimdi gelelim asıl konuya: Laptopu açalı 2 gün falan oluyor. Birkaç tane oyun yükledim ( CS2, ETS 2, Minecraft, Valorant, LoL gibi) ve üniversite için gerekli olan şeyleri kurdum onun haricinde daha bir şey ayarlamadım. Hangi ayarları yaparsam laptop rahatlar ya da benim kullanımım kolaylaşır. Dipnot: Bütçe konusunda, arkadaşlar maddi olarak normalde iyiyiz ancak şu sıralar evimizi tadilat ediyoruz o sebeple bütçe konusunda çok esnek davranamadık (bir takım borçlarımız var) Hem GPU'lu olsun hem de ucuz olsun diye çabaladık. Yorumlarınızı bunlara göre yaparsanız sevinirim. Herkese iyi Sosyaller, iyi geceler, hayırlı hafta sonları...
Şimdi gelelim asıl konuya: Laptopu açalı 2 gün falan oluyor. Birkaç tane oyun yükledim ( CS2, ETS 2, Minecraft, Valorant, LoL gibi) ve üniversite için gerekli olan şeyleri kurdum onun haricinde daha bir şey ayarlamadım. Hangi ayarları yaparsam laptop rahatlar ya da benim kullanımım kolaylaşır. Dipnot: Bütçe konusunda, arkadaşlar maddi olarak normalde iyiyiz ancak şu sıralar evimizi tadilat ediyoruz o sebeple bütçe konusunda çok esnek davranamadık (bir takım borçlarımız var) Hem GPU'lu olsun hem de ucuz olsun diye çabaladık. Yorumlarınızı bunlara göre yaparsanız sevinirim. Herkese iyi Sosyaller, iyi geceler, hayırlı hafta sonları...