Yeni alınan Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptopta bir sürü sorun var

Harun991

Femtopat
Daha fazla  
Lenovo laptopu alalı daha 1 ay olmadı fakat şu tür sorunlar çıkıyor:

Oyunlarda cok düşük FPS alıyorum GTA 5 Ultra ayarlar 50 FPS.
Laptop bazen siyah ekranda takılıp kalıyor.
Bataryası 1 saatte bitiyor.
Bazen sıradan işlemlerde bile hantallaşıyor.
Çok dengesiz çalışıyor bazen iyi çalışıyor bazen sorun çıkartıyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda 2 3 dk açılmadığı oluyor.
Bilgisayarı oyun oynamak için almıştım fakat oyun oynamaktan çok laptopun sorunlarıyla uğraşıyorum.

Sistem özellikleri:
Lenovo IdeaPad Gaming3.
RTX 3060 90W.
AMD Ryzen 5 5600H.
512 GB SSD
16 GB RAM.

Batarya durumu oyun oynuyorsanız gayet normal. Driverlar tam kurulu mu? Lenovo'nun laptopu ilk açılışındaki kurulu olarak gönderdiği yazılımlar tam mı? Windows sürümünüz nedir?

Lenovo laptopu alalı daha 1 ay olmadı fakat şu tür sorunlar çıkıyor:

Oyunlarda cok düşük FPS alıyorum GTA 5 Ultra ayarlar 50 FPS.
Laptop bazen siyah ekranda takılıp kalıyor.
Bataryası 1 saatte bitiyor.
Bazen sıradan işlemlerde bile hantallaşıyor.
Çok dengesiz çalışıyor bazen iyi çalışıyor bazen sorun çıkartıyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda 2 3 dk açılmadığı oluyor.
Bilgisayarı oyun oynamak için almıştım fakat oyun oynamaktan çok laptopun sorunlarıyla uğraşıyorum.

Sistem özellikleri:
Lenovo IdeaPad Gaming3.
RTX 3060 90W.
AMD Ryzen 5 5600H.
512 GB SSD
16 GB RAM.
Oyun oynarken laptobun prize takili olduğundan emin misiniz

Batarya durumu oyun oynuyorsanız gayet normal. Driverlar tam kurulu mu? Lenovo'nun laptopu ilk açılışındaki kurulu olarak gönderdiği yazılımlar tam mı? Windows sürümünüz nedir
Bataryadayken oyun oynamazken bile 1 saatte şarjı tükeniyor.Driverler kurulu ve güncel.Lenovonun kendi uygulamasıns girdiğimde de güncel olduğumu söylüyor.Windows sürümüm 11

Driverlar güncel mi?
Evet.Güncel.

Oyun oynarken laptobun prize takili olduğundan emin misiniz
Eminim.Çünkü şarj olma göstergesi çıkıyor.

Eğer bir çözüm bulamazdam iade işlemlerine başvuracağım.İade etmem içinse 16 gün kaldı.
Moralim çok bozuk.Yıllardır oyun bilgisayarı istiyordum.Hayal kırıklığı yaşadım.

Son düzenleme:
Oyun içi kullanımlarınız ne düzeyde?
Ekran kartı kullanımı %98 %99
İşlemci kullanımı %5 - %12
işlemci frekansı 1200 Mhz
Bellek frekansı 6200 Mhz
Watt değerleri 50 ile 90 arası değişiyor
Bir de şunu söylemeyi unuttum bilgisayar far cry5 de 60 fps verirken bazen bu değer hep 24fps oluyor
Kapa aç yapınca düzeliyor ama gta5 hep düşük fps veriyor

Bellek frekansı 6200 Mhz
Bir de şunu söylemeyi unuttum bilgisayar far cry5 de 60 fps verirken bazen bu değer hep 24fps oluyor
Sıcaklık 55 75 arası

Bellek frekansı 6200 Mhz

Sıcaklık 55 75 arası
Hocam cidden işlemci kullanımınız aşırı düzeyde düşük yani bu kadar düşük olması normal değil. Lenovo'nun sitesinden tüm driverları baştan kurmayı deneyin ve işlemci driverlarına bakın.

Bataryadayken oyun oynamazken bile 1 saatte şarjı tükeniyor.Driverler kurulu ve güncel.Lenovonun kendi uygulamasıns girdiğimde de güncel olduğumu söylüyor.Windows sürümüm 11

Evet.Güncel.

Eminim.Çünkü şarj olma göstergesi çıkıyor.

Eğer bir çözüm bulamazdam iade işlemlerine başvuracağım.İade etmem içinse 16 gün kaldı.
Moralim çok bozuk.Yıllardır oyun bilgisayarı istiyordum.Hayal kırıklığı yaşadım.
Hocam Ryzen işlemcilerin kendisinde de bir GPU bulunduğundan, oyuna geçtiğinizde RTX GPU'sunu aktif etmek için bir takım konfigürasyonların yapılması gerekebilir. Aynı şekilde pilin çabuk tükenmesinin de işlemcinin güç modlarıyla ilgisi olabilir. Böyle oyun bilgisayarlarında, hele ki dizüstüyse, farklı kullanım senaryoları için farklı modlar oluyor. Eğer gerçekten bir arıza yoksa, dediğim gibi bazı ayarlar gözünüzden kaçıyor olabilir. Driver'ların yanı sıra Utility denilen, bu modları yönettiğiniz yazılımlar olur. Ürünün sitesinden böyle programları araştırın, kullanım kılavuzuna göz atın derim.

Arkadaşlar bilgisayarıma format attım ve rdr2 yükledim.ultra ayarlarda 40 50 fps veriyor.ve işlemci kullanımı 25 30
Sanırım ben yanlış bir seçeneği aktif ettiğim için böyle olmuş
Lenovo vantage uygulamasında performans kipi bölümünde"performans kipinde GPU hız aşırtma" diye bir seçenek var bu bende aktifti. Formattan sonra bu seçenek kapalı halindeydi.ayrıca seçeneği aktif etmeden önce bana şöyle bir uyarı geliyordu
16898367556685919584357957045303.jpg

Arkadaşlar bilgisayarıma format attım ve rdr2 yükledim.ultra ayarlarda 40 50 fps veriyor.ve işlemci kullanımı 25 30
Sanırım ben yanlış bir seçeneği aktif ettiğim için böyle olmuş
Lenovo vantage uygulamasında performans kipi bölümünde"performans kipinde GPU hız aşırtma" diye bir seçenek var bu bende aktifti. Formattan sonra bu seçenek kapalı halindeydi.ayrıca seçeneği aktif etmeden önce bana şöyle bir uyarı geliyordu
16898367556685919584357957045303.jpg
Sanırım bu ayardan kaynaklı böyle oldu ama halen emin değilim.birkaç oyun daha test etmem lazım.testten sonra bilgilendireceğim.umarım bir sorun çıkmaz

Arkadaşlar öncelikle hepinize cok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.Sanırım sorun çözüldü.dün 2 3 saat rdr2 oynadım ve hiçbir sorun çıkmadı.işlemci % 60 % 70 olmuştu bi ara oyunu 50 70 fps oynadım sıcaklık 78 i geçmedi.
Yani çok rahat oynattı ultra ayarlada :)
Tekrardan teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı