Çözüldü Yeni alınan R5 5500 sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Scnilas

Picopat
Yer
Pazarcık/Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 5500 işlemci
Sapphire pulse rx6600 ekran kartı
Gigabyte b450m-s2h anakart
2x8 Team t-force delta RGB 3600mhz ram
Gameboost 550w +80 güç kaynağı
Rush rca-505 siyah kasa
Kıoxia 512 GB nvme m2 ssd
Performax 6x120mm RGB fan
Dark freezer x129 kule tipi işlemci soğutucu
Meslek
Bilgisayar teknikeri
Sistem:
  • AMD Ryzen 5 5500.
  • B450M S2H.
  • RX6600.
  • T Force Delta 2x8GB 3600MHz.
  • 550W 80+ PSU (markasını hatırlamıyorum ama bilindik bir marka değil)
  • Kioxia 512 GB M.2 SSD.

Kasayı bu şekilde topladım. Düğmeye bastığımda çalıştı ancak ekrana görüntü gelmedi ve klavye mouse çalışmadı. Ardından forumda biraz bakındım ve anakart güncel olmadığı için işlemciyi okumadığını anladım. Arkadaşımda bulunan Ryzen 3 2200G işlemciyi takmak için kendi işlemcimi sökerken boşluğuma geldi ve Intel işlemci söker gibi direkt havaya kaldırdım zorlu bir şekilde. Tabii tahmin edeceğiniz üzere işlemci beraberinde geldi. Pinlerinde hiçbir sıkıntı yoktu sağ sol yaparak fandan ayırdım. Arkadaşımın işlemcisini takıp BIOS güncellemesini 63D'ye yükselttim. Ardından kendi işlemcimi taktım. Bu sefer ekrana görüntü gelmedi ama klavye mouse açıldıktan sonra aktif oldu(ışıklarından anladım). Başka RAM taktım, slot değiştirdim, HDMI kablosuyla denedim, VGA kablosuyla denedim ekrana görüntü gelmedi(tabii ekran kartı takılı değil anakart üzerinden denedim hepsini). Çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncellemesini Ryzen 3 2200G takıp yapabilmiş.
Kaldı ki dahili grafik birimi yok Ryzen 5 5500 de.
Sürekli arkadaşının işlemcisini mi kullanacak arkadaş?
i5-11400F neyse Ryzen 5 5500'de o
Ekran kartı olmadan Ryzen 5 5500'ü nasıl kullanacak arkadaş?

Benim hatam ekran kartını belirtmeyi unutmuşum. RX6600 kullanıyorum ve harici ekran kartına gerek kalmadan en azından görüntü alabileceğimi düşünmüştüm.

Kendi işlemcinizde dahili grafik yok ekran kartı takıp deneyin.

Denedim ama hala ekrana görüntü gelmiyor. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ekran kartı ile monitörün çözünürlüğü aynı olmadığı için görüntü gelmiyor, görüntü gelmedi için başka bir monitör kullanılması veya VGA kablosuyla denenilmesi yazıyordu. BIOS'u F62'ye güncelleyip deneyeceğim olmadı bu yöntemle çözmeye çalışacağım.

Benim hatam ekran kartını belirtmeyi unutmuşum. RX6600 kullanıyorum ve harici ekran kartına gerek kalmadan en azından görüntü alabileceğimi düşünmüştüm.

Denedim ama hala ekrana görüntü gelmiyor. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ekran kartı ile monitörün çözünürlüğü aynı olmadığı için görüntü gelmiyor, görüntü gelmedi için başka bir monitör kullanılması veya VGA kablosuyla denenilmesi yazıyordu. BIOS'u F62'ye güncelleyip deneyeceğim olmadı bu yöntemle çözmeye çalışacağım.

Daha düşük ekran kartı takıp, BIOS'u F62 sürümüne güncelleyip denedim ve çalıştı. Ekran kartı driverını indirip güncelledim, monitörün çözünürlüğünü yükselttim aktif bir şekilde kullanıyorum. Herkese teşekkür ederim.
Harici ekran kartı taktığınızda hâlâ görüntü alamıyorsanız BIOS sürümünü F63d'den F62'ye düşürün. F63d Beta BIOS olduğu için ve Beta BIOS'lar %100 sorunsuz sürümler olmadıkları için de sorun yaşamış olabilirsin.

Harici ekran kartı taktığınızda hâlâ görüntü alamıyorsanız BIOS sürümünü F63D'den F62'ye düşürün. F63D Beta BIOS olduğu için ve Beta BIOS'lar %100 sorunsuz sürümler olmadıkları için de sorun yaşamış olabilirsin.

i5-11400F neyse Ryzen 5 5500'de o.
Yazdığım mesajdan bu çıkarımı yapman gerçekten garip. Konu sahibi 5500'ün içerisinde grafik birimi olmadığını bilmiyor olabilir. Belki gerçekten harici bir GPU'su yok ve anakarttan görüntü almaya çalışıyor? Çünkü konuya harici ekran kartı hariç her şeyi belirtmiş. Arkadaşının işlemcisini takmasının sebebi BIOS güncellemesi ayrıca. Harici ekran kartı olsa bile yine BIOS güncellemesi için arkadaşının işlemcisini takıp güncellemesi gerekirdi. Çünkü anakartında BIOS Flashback tuşu yok.

Ayrıca Ryzen 5 5500 kullanan birisine karşı bunları demeniz oldukça komik. Bir dahaki sefere tanımadığınız insanlara bu şekilde üslup kullanmayın.

Kendi işlemcinizde dahili grafik yok ekran kartı takıp deneyin.

Daha düşük ekran kartı takıp, BIOS'u F62 sürümüne güncelleyip denedim ve çalıştı. Ekran kartı driverını indirip güncelledim, monitörün çözünürlüğünü yükselttim aktif bir şekilde kullanıyorum. Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı