Yeni alınan RAM sistemle uyumlu mu?

ted1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir RAM aldım. Bilgisayarımla uyumlu mu öğrenmek istiyorum. Şu an elimde DDR3 4 GB RAM var ve ben görseldeki 8 GB'lık RAM'i aldım daha gelmedi ama uyumlu mu diye öğrenmek istiyorum.

Görselde 8 GB RAM bilgileri bulunmuyor. İki RAM aynı değerlere sahipse uyumlu olurlar.
SPD kısmını da paylaşın ve aldığınız RAM linkini bırakın.

SPD sekmesinden slotları tek tek çekip gönderebilirsiniz.

Ayrıca SPD sekmesinde herhangi bir şey gözükmüyorsa şu uygulama ile bakabilirsiniz:

Görselde 8 GB RAM bilgileri bulunmuyor. İki RAM aynı değerlere sahipse uyumlu olurlar.

Pardon hocam linki bırakmayı unutmuşum. https://www.hepsiburada.com/kingsto...3-ram-kvr16n11-8-p-BD301526?magaza=tekno-star

Hocam yeni RAM'i taktım fakat SPD kısmında ikinci slotta gözükmüyor ya tam takamadım ya da çalışmıyor

Oturmuş mu oturmamış mı diye tekrar bir bakabilirsiniz. Yine olmazsa RAM'lerin bağlı olduğu slotları değiştirip deneyin.

Elinizde hâlihazırda olan ve çalışan 4GB RAM'inizin modeli nedir? SPD sekmesindeki yani.

RAMExpert indirip ondan da bakabilirsiniz.

Hocam tam oturmuş mu diye şu an bakamayacağım müsait değil ortam kasayı açamayacağım yani yuva 2 boş gözüküyor galiba tam otutturamadım.

Hocam benim RAM'imin aynısı internette satılıyor eğer bu çalışmazsa iade edip aynısından tekrar alıp 4+4 yapayim mi yoksa çalışırsa 4+8 kalsın mı?

Çalışırsa kalabilir, sistemi bir süre test edersiniz stabilite ve uyumluluk konusunda bir sıkıntı var mı yok mu diye.

Bir problem çıkmazsa sizde kalabilir.

Elinizdeki RAM:

Yeni aldığınız RAM:

Tüm timing değerlerini bulamadım ama aşağı yukarı benzer değerlere sahipler.

Hocam ikisini beraber taktım açılmadı ama tek 8'i takınca çalıştı şu anlık sorun yok sağ olun yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…