Yeni alınan Redmi Note 12 Pro kaç saat şarj edilmeli?

715713

Picopat
Kimisi 12 saat diyor, kimisi telefonun batarya teknolojisine göre değişir diyor, kimisi 6 saat diyor.
O yüzden emin olmak için bu modeli sormak istiyorum:
Redmi Note 12 Pro marka telefon aldım, açıp kurdum cihazı, şarjı şimdi şarjı %36'da. Doğru bir kullanım için şu anda nasıl bir yol izlemeliyim?

Cihazın Batarya Teknolojisi: Lityum Polimer (Li-Po)

Eski tuşlu telefonlar kullanmıyoruz bu durum artık şehir efsanesi şarjını %100 yap yeterli.

Bu şarj etmeler eskide kaldi diye biliyorum.

Cihazın bataryasını yazınca 12 saat şarj edilmeli diye yazıyor ama ne kadar doğru bilemedim.

Tak kullan istediğin zaman ben öyle yapıyorum. (Note 13 Pro Plus kullanıyorum.)

Onu da yapabilirim ama herhangi bir zararı olur mu onu öğrenmek istedim.

Sen istersen 10 saat şarjda durdur %100 olduğu an devreyi keser şarj aletinin ısınmamasından artık şarj olmadığını anlarsın zaten. 6 saat durmasının bir faydası yok yani.

Evet %100 olunca şarjı kesiyor ama teknolojinin detaylarını bilmediğim için %100 emin olmak istedim yine de.

Cihazın bataryasını yazınca 12 saat şarj edilmeli diye yazıyor ama ne kadar doğru bilemedim.

Hayır hiç bir zararı olmaz, telefonu şarjda uzun süreler (3-4 saat) kullanmadığın sürece bir sorun yaşamazsın.

Şarjını bitirip telefon kapanana kadar şarj etme. Daha sonrasında şarja taktığın zaman yüzde 100 olana kadar oynama şarjdan çıkarma. Sonrasında normal kullanıma geçersin.

Hayır hiçbir zararı olmaz, telefonu şarjda uzun süreler (3-4 saat) kullanmadığın sürece bir sorun yaşamazsın.

Yok telefonu asla şarjda kullanmam zaten zorunlu olmadıkça. Teşekkürler.

Şarjını bitirip telefon kapanana kadar şarj etme. Daha sonrasında şarja taktığın zaman yüzde 100 olana kadar oynama şarjdan çıkarma. Sonrasında normal kullanıma geçersin.

Ben de böyle yapmayı düşünüyordum. Bir tek uzun süre şarjda bekletme olayından emin olamamıştım. Teşekkürler.

Evet %100 olunca şarjı kesiyor ama teknolojinin detaylarını bilmediğim için %100 emin olmak istedim yine de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı