Merhaba, yeni bir sistem topladım kurulumunu yaptım, BIOS güncelledim, analartın sitesindeki driverları kurdum. Wi-Fi var ama evin Wi-Fi'sini görmüyor. Telefondan hotspot açınca gördü. Bende bir tane de laptop var aynı konumdan laptop Wi-Fi'ya bağlanıyor ama masaüstü bağlanmıyor. Sistemin parçaları:
Anakart: MSI X870-P Wi-Fi Gaming anakart.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: Gigabyte RX 9070XT.
Daha bugün bir YouTube kanalından bu sorunu yaşayan birisinin videosunu izledim. Bu adam yeni oluşturduğu sistemin evindeki interneti görmediğini söyliyordu ve çözümü birkaç bin lira harcayarak bir item almıştı (kusura bakma ismini unuttum) ve sorununu çözmüştü ama sonra aklına bir şey geldi ve onu denediği vakit işe yaradığını ve boşa para harcadığını fark etti. Biliyorum çok uzattım adamın aklına gelen şey anakartına bağladığı her kabloyu sökmekti. USB girişlerine bağlı her kabloyu söktü ve sistemine tekrardan internetini bağlayabileceğini fark etti. Wi-Fi işareti tekrardan gelmişti yani. Bu sorunun kaynağına ise o kablolardan birisinin fazla volt çekmiş olabileceği ve anakartın kendini koruma moduna sokmuş olabileceğiydi. Her neyse biraz fazla ve gereksiz yazdım ama az çok anlamış olmalısın sadece anakartın USB girişine bağlı her kabloyu sök ve tekrardan dene istersen attığım linkten videoya gidip kendi sorununla ilgili olan kısmı izleyebilirsin.
@Hououin Kyouma @HACIDANİKİNCİEL Uzak kalıyor evet yerini değiştiricem 1 haftaya ama şeyi merak ediyorum. Laptop aynı noktadan bağlanabiliyorken masaüstü neden bağlanamıyor?
@Aaron Antrinof Cevap için teşekkür ederim kral ama sorunu yanlış aktardım sanırım. Wifi driverı kurunca wifi simgesi geldi ve mobil veri bağlayınca bağlantı oluyor. Sorunum uzak noktadaki wifi a laptop bağlanabiliyorken masaüstü neden bağlanamıyor
@Hououin Kyouma @hacıdanikinciel uzak kalıyor evet yerini değiştireceğim 1 haftaya ama şeyi merak ediyorum. Laptop aynı noktadan bağlanabiliyorken masaüstü neden bağlanamıyor?
Tekrar söylüyorum, ankartindaki Wi-Fi modunu 5 GHz ise 2.4 GHz moduna al. İkisi de kullan seçeneği var ise onu da seç. Bunu Aygıt Yöneticisi'nden değiştirebilirsin.
@Hououin Kyouma @hacıdanikinciel uzak kalıyor evet yerini değiştireceğim 1 haftaya ama şeyi merak ediyorum. Laptop aynı noktadan bağlanabiliyorken masaüstü neden bağlanamıyor?
@Aaron Antrinof cevap için teşekkür ederim kral ama sorunu yanlış aktardım sanırım. Wi-Fi driverı kurunca Wi-Fi simgesi geldi ve mobil veri bağlayınca bağlantı oluyor. Sorunum uzak noktadaki Wi-Fi'a laptop bağlanabiliyorken masaüstü neden bağlanamıyor.
Tekrar söylüyorum, ankartindaki Wi-Fi modunu 5 GHz ise 2.4 GHz moduna al. İkisi de kullan seçeneği var ise onu da seç. Bunu Aygıt Yöneticisi'nden değiştirebilirsin.