Yeni alınan sistemdeki RX 6600 ekran kartı fanları dönmüyor

peynir

Kilopat
Arkadaşlar yeni sistem aldım (RX 6600) ekran kartının üzerinde 2 adet fan var. Sistem yeni başlarken dönüyor, masaüstü ekranı gelince duruyorlar. Acaba sadece lazım oluyorken mi dönüyor bu fanlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında çalışır.

Arkadaşlar yeni sistem aldım (RX 6600) ekran kartının üzerinde 2 adet fan var. Sistem yeni başlarken dönüyor, masaüstü ekranı gelince duruyorlar. Acaba sadece lazım oluyorken mi dönüyor bu fanlar?

Belli bir sıcaklığa ulaşmadığı için boşta masaüstünde dönmez yük altına girince çalışır.

Fanlar ekran kartı ısınmaya başladığında döner. Eğer oyun oynarken dönmüyorsa sıkıntı olabilir. Masaüstünde çok aktif olmadığı için ısınmaz zaten.

Evet sadece yük altına girince çalışır,o da sıcaklığa bağlı değişir.

Bende de RX6600 ekran kartı var. Yük altında çalışıyor. Csgo ve valorantta ekran kartı fanları dönmüyor. 60-65 derece de amd ekran kartları çalıştığını biliyorum. The Witcher oynadığım zaman ekran kartı fanları dönmeye başladı. Sende ekran kartını yük altına sokacak bir oyun ile test edebilirsin.

Anladım teşekkürler

Yeni nesil ekran kartlarının büyük çoğunluğunda bu özellik mevcut ancak her modelde olacak diye bir kaide yok. Mesela eski kartım MSI Ventus serisiydi ve bunda böyle bir özellik yoktu. Her neyse kartınızda termal limit vardır belirli bir ısı altında fanlar çalışmaz bu ısı eşiği genelde 60 derece oluyor. Bu sıcaklık altında fanlar dönmez bunun üstünde ise sıcaklığa bağlı olarak fanlardan biri veya her ikisi aynı anda aynı RPM de veya farklı RPM hızlarında çalışabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…