Yeni alınan sistemi monitör tanımıyor

serdar kkl

Zeptopat
Daha fazla  
Freedos bir oyun pc si aldım.. windows kurulumu için klavyeyi, mousu ve monitörü bağladım.. ama monitör açılmadı.. "kablo bağlı değil" yazısı çıkıyor..

1. Görseldeki monitör casper marka..
2. Görselde önceki bilgisayara takılı hali.. arada beyaz bir aparat var.. aslında monitörün takılacağı yer hemen üstteki mavi giriş yeriydi ama beyaz aparatı kullanarak şu an takılı olduğu yatay giriş yerine takıldı..
3. Görselde ise yeni bilgisayarın monitör takılma yeri görülüyo siyah dikey giriş yeri.

Yeni kasada sadece o içi siyah dikey girişş yeri var.. beyaz aparatın takılacağı bir giriş yeri yok..

Monitör ile kasa uyuşmazlığı mı var.. eğer öyleyse uygun nasıl bi monitör almalıyım.

Dosya Ekleri

• 20241228_212230.jpg
    20241228_212230.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 20241228_220034.jpg
    20241228_220034.jpg
    101,2 KB · Görüntüleme: 35
  • 20241228_212341.jpg
    20241228_212341.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Beyaz aparat dediğiniz şey dönüştürücü mü? Yani dönüştürücüyü çıkartıp direk mavi kabloyu (VGA) kablosunu taksanız. Eğer VGA kablonuzda sıkıntı varsa yenisini alıp siyah yere takabilirsiniz.

Beyaz aparat dediğiniz şey dönüştürücü mü? Yani dönüştürücüyü çıkartıp direk mavi kabloyu (VGA) kablosunu taksanız. Eğer VGA kablonuzda sıkıntı varsa yenisini alıp siyah yere takabilirsiniz.
sanırım dönüştürücü.... eski ve yeni kasa yan yana. şimdi eskisine o beyaz aparat yani dönüştürücü olmadan monitörü taktım monitör yine açılmadı...

kardeşimden almıştım monitörle eski kasayı. her ikisi de casper marka.. monitör o beyaz aparat olmadan her iki kasada da açılmıyo..

Sanırım dönüştürücü... Eski ve yeni kasa yan yana. Şimdi eskisine o beyaz aparat yani dönüştürücü olmadan monitörü taktım monitör yine açılmadı...

Kardeşimden almıştım monitörle eski kasayı. Her ikisi de Casper marka. Monitör o beyaz aparat olmadan her iki kasada da açılmıyor.

Hocam isterseniz yarın bir bilgisayarcıya götürün başka monitöre bağlayıp anakarttan biosu vs. kursun. Sonra sizin monitörle kabloyu da götürün deneyin belki çözümü bu şekildedir.

her kasa her monitöre ya da yer monitör her kasaya takıldığında otomatik olarak açılmıyor mu.. kasa ve monitör eşleşmesi mi gerekiyor anlamadım.

Hocam isterseniz yarın bir bilgisayarcıya götürün başka monitöre bağlayıp anakarttan biosu vs. kursun. Sonra sizin monitörle kabloyu da götürün deneyin belki çözümü bu şekildedir.
sorunu nette biraz araştırınca anladım. anakartımda vga girişi mi çıkışı mı neyse o var... ekran kartım da vga girişi de çıkışı da hiççç yok........ monitör vga lı .......

bu vga lı monitörü kasaya windows kurmak için kullanacaktım.. daha sonra pc yi salondaki tv ye takıp öyle devam edecektim.... şu haliyle ne yapmam gerekir..

kasayı samsung smart tv ye hdmi kabloyla bağlayıp monitör gibi kullanıp windows kurabilir miyim ??

ya da dediğiniz gibi mi yapsam kararsız kaldım.........

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı