Yeni alınan telefon nasıl şarj edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Merhabalar, bir aksilik olmazsa yeni iPhone'um yarın elime geçmiş olacak. Bunun için bir kaç sorum olacak, moderatörler de sorular için farklı konu açmamı istemez umarım.

1) İlk sorum başlıktaki gibi, yeni telefon alındığı gibi şarj edilmeli mi? Yoksa normal bir şekilde uyarı verdiğin de mi şarj edilmeli?
2) Eski iPhone'umu satmayı düşündüğüm için ilk olarak App Store'dan çıkış yapacağım ve sonrasında sıfırlayacağım. Linkte yazdığı gibi.

Bunun dışında yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Veya benim bilmediğim bir şey var ise yazarsanız sevinirim.

%100e kadar şarj et %100 olunca şarjda bekletmeden anından adaptörü prizden çek kullan.
100 olduğunda akımı keser ama sen şarjdan çıkarmazsan bir süre sonra 99 olur sonra tekrar akım alır 100 olur tekrar bekletirsen 99 olur 100 yapar sürekli tekrarlanırsa batarya için zararlı.
Gülen ya da beğenmedim atan olmuş ama zararlı bu batarya için.

Son düzenleme:
Bir alt yoruma bak, bir üst yoruma. İki tane zıt fikirli yorum. Aslında ben ilk yorumdaki arkadaşın düşüncesindeyim çünkü "alındığı gibi şarj edilmeli" kavramının eski telefonlar için geçerli olduğu yönünde bir çok yorum gördüm. Ama yine de ne olur ne olmaz bir sormak istedim. Teşekkürler ilgin için.

1- Şarj mevzusunu çok fazla kafana takmamanı öneririm. Ne de olsa doldur boşalt piller ve birgün ömürleri sonlanacak.
2-Orijinal adaptör ile kullan. %10-20 arasında şarja tak ve %100'de çıkar. Pil sağlığın %80 olunca yenile.

Yüzde 10-20 arasında şarja tak yüzde yüz olduğunda prizden çek.

2-Orijinal adaptör ile kullan. %10-20 arasında şarja tak ve %100'de çıkar. Pil sağlığın %80 olunca yenile.

Yüzde 10-20 arasında şarja tak yüzde yüz olduğunda prizden çek.
Çok teşekkürler. Bu arada ben telefonumu hep bu şekilde kullanıyorum, doğru yapıyorum diye düşünüyorum, etkisini de gördüm çünkü. Bunu demek istediniz sanırım.

Yani bir seferlik için yap diye demiyorsunuz değil mi? Çünkü %20-%80 arası şarja tak diyenlerde oldukça fazla forumda.

20-80 bir şehir efsanesidir. Gerçeklik payı kesinlikle yok.

2) Eski iPhone'umu satmayı düşündüğüm için ilk olarak App Store'dan çıkış yapacağım ve sonrasında sıfırlayacağım. Linkte yazdığı gibi.
Arkadaşlar bir de 2. sorumu da cevaplarsanız iyi olur. Yapmam gerekenler bu kadardır diye düşünüyorum ama tatmin olmak açısından yardımınız iyi olur.

Gece takın sabah çıkarın IPhone'larda zaten iyileştirilmiş pil şarjı var. Bir süre sonra uyandığınız saate göre ayarlıyor şarj hızını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…