Yeni alınan ve içinde muhtemelen virüs olan bilgisayara ne yapılmalı?

nezlihante

Zeptopat
Daha fazla  
Asıl konu şu ki güvenlik duvarı kapalı bir şekilde uygulamaları yükledik büyük ihtimalle bilgisayarımda virüs var Defender'ı açmalı mıyım? Virüs programı kurmalı mıyım?

Virüs bulaşacak ne uygulama yüklediniz?

Asıl konu şu ki güvenlik duvarı kapalı bir şekilde uygulamaları yükledik büyük ihtimalle bilgisayarımda virüs var Defender'ı açmalı mıyım? Virüs programı kurmalı mıyım?

İnternete bağlamayın. Bazı virüsler kendilerini dahili ağa sızdırarak tüm telefon, bilgisayar, tablete falan bulaşıyor. USB bellek bağlamayın. Kendini kopyalayıp yayılabilir. Mümkünse sıfırlayın. Geriye pek bir şey kalmaz. Bunlar teorik gibi kalıyor ama FBI'ın İran'ı hacklemesi bunların sayesindeydi.

İnternete bağlamadan uygulamaları nasıl yüklemiş olabilir dostum

Şöyle ki crackli Adobe programları yüklendi, ilk yüklemede arkadaşım internete bağlanmadan yükle dedi, sonrasında başka bir arkadaşım internet açıkken tekrar yükleme yaptı fakat crack işe yaramadı. Oldukça çorba oldu işlerim

Merhaba tekrar korktuğum başıma geldi bilgisayarı açtığımda artık laptopumun tuşları çalışmıyor şifremi giremediğim için açamıyorum. Çok zorladığım bir an girdim. Ne ekran klavyesi ne de asıl klavyemle tuşa basabiliyorum. Ansızın başka pencereler açılıyor. Ben bir şey yazarken 111 vs yazıyor ekranda kendiliğinden. Ne yapmalıyım? Benim yapabileceğim bir şey var mıdır bu safhada?

Son düzenleme:
Bilgisayara format atmaktan başka çare yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…