Yeni Askerlik Sistemi Nasıl?

Daha fazla  
Tam açıklayabilecek var mı? Bir de şu anda askerde olanları nasıl etkileyecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kaç saat önce yeni bir haber gördüm. 6+6 olacak, lise mezunu olanlar faydalanamayacak diyordu. Yani ilk 6 ay zorunlu sonraki 6 ay yaparsan devlet sana her ay boyunca 600 tl maaş verip, sigorta yapacak. Yapmazsan sen devlete asgari ücret ödeyeceksin. Meslek sahibi olanlar askeriye içerisinde kendi mesleğinde görevlendirilecek, 3+6 (9 ay tek tip) olacak demişti 1 ay falan önce Milli Savunma Bakanı. Zaten yıllardır yapmaları gereken bir düzenlemeydi. Yine değiştirip duruyorlar ve çok uzattılar .

İlk 6 ayı yapıp terhis olsak, sonraki 6 ay için 12000 bin tl ödenecek diye bir yazı göremedim ben doğru mu dediğin?

İlk 6 ayı yapıp terhis olsak, sonraki 6 ay için 12000 bin tl ödenecek diye bir yazı göremedim ben doğru mu dediğin?
Yanlış anlamışsınız. İlk 6 ay zaten zorunlu olan kısım. İkinci 6 ay ister yap ister yapma şeklinde. Yapmazsan sen ödersin diyor.

Ben 7 ay sonra mezun olacağım yüksel lisanstan beni nasıl etkileyecek acaba 3 ay zorunlu yapıp geri kalan 6 aylık dönemi ücret ödeyerek mi bitireceğim?

Arkadaşlar bugün öğle saatlerinde tvde altyazıdan okudum. Üniversitelerin iki yıllık (M.Y.O) bitirenler 12 ay yedek astsubay, lise mezunlarının da 6+6 (ilk 6 ay zorunlu, ikinci 6 ay isteğe bağlı) olarak yapa bileceği yazıyordu.
Herkes için cevaplar burada.
12 bin ödeyeceğime bedelli yaparım daha iyi o zaman.
Yapamazsın. Çünkü bedelli kısmı ikinci 6 ay olan kısım. İlk 6 ay zorunlu. Önceki bedelliyi unut o kaldırıldı.

Bedelli askerliğı kalıcı yaptılar deniyordu , yanlış biliyor olmayasın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…