Çözüldü Yeni basit birim nasıl oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sadodo

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MLD M700 ve XPG S70
Anakart
ASUS B650MR
1757194803689.png

1757194833157.png

Gördüğünüz siyah kısımdaki 500GB'lık alanı kullanamıyorum. 2TB SSD'im var. Bunu nasıl çözeriz ve e diskinin üstündeki sarı şey ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• 1757195390192.png
    1757195390192.png
    25,8 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayrılmamış alana sağtık yeni birim dedinizmi hocam?

Hocam dediğim için bu uyarıyı alıyorum ya?

Ayrılmamış alana sağ tık yaptıktan sonra yeni birim sihirbazında bir şeyi ellemiyorsun. Otomatik olarak yapacağın boyuttaki disk seçiyor zaten. Oynadığından dolayı hata almış olabilirsin.

Hayır oynamadım.

Ben çözümü şu şekilde yaptım: Sarı olan diski silip Disk 0A'ya sağ tıklayıp “Dinamikten Temel Diske Çevir” yaptım. Sonra 2 tane yeni basit birim oluşturabildim. Şu anda gayet de 2 TB SSD kullanıyorum.
Eki Görüntüle 2570320

Eki Görüntüle 2570321

Gördüğünüz siyah kısımdaki 500GB'lık alanı kullanamıyorum. 2TB SSD'im var. Bunu nasıl çözeriz ve e diskinin üstündeki sarı şey ne anlama geliyor?

Ayrılmamış alana sağ tık yaptıktan sonra yeni birim sihirbazında bir şeyi ellemiyorsun. Otomatik olarak yapacağın boyuttaki disk seçiyor zaten. Oynadığından dolayı hata almış olabilirsin.

Ayrılmamış alana sağtık yeni birim dedinizmi hocam?

Hayır oynamadım.

Ben çözümü şu şekilde yaptım: Sarı olan diski silip Disk 0A'ya sağ tıklayıp “Dinamikten Temel Diske Çevir” yaptım. Sonra 2 tane yeni basit birim oluşturabildim. Şu anda gayet de 2 TB SSD kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hayır oynamadım

Ben çözümü şu şekil yaptım sarı olan diski silip disk 0A sağ tıklayıp dinamikten temel diske çevirdim sonra 2 tane yeni basit birim oluşturabildim şu anda gayet de 2 TB SS kullanıyorum.

Tamam zaten atmışsın? Sana önereceğimiz şeyi? Denedikten sonra konu açsaydın daha iyi olurdu.

O kısmı dinamik diske çevirmişsin tüm bölmeleri silip, tekrar tanimlayip temel diske cevir.

Dinamik diske isletim sistemi kuramazsin.

İşletim sistemi imagesini (imaj) klonlayamassin.

Temel diske gore esnek degildir.

İleri seviye kullanici değilseniz dinamik disk kullanmayin.

Veri kaybında veri kurtarma zor ve risklidir.

Ancak kullanmayi becerene iyi deneyim sunar performans bakımından

Eğer bu diski dinamikte birakirsaniz macOS veya Linux distrolarına gectiğiniz zaman bu isletim sistemleri bu diski göremez okuyamaz.

Ulan sırf bunun yüzünden yeni aldığım SSD'ye Windows görüntüsünü (her şeyimi) klonlayamamıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı