Yeni başlayan biri için TYT netleri nasıl?

Xredstyle

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen senenin TYT sınavını çözdüm arkadaşlar. Netlerim nasıl? TYT açısından sadece matematiğe çalışmaya başladım o da daha bitmedi. Hedefim nişantaşı dijital oyun tasarımı bölümü. Bir de ek olarak AYT'ye sıfırdan başlayacak biri için ne önerirsiniz? 1 yılda AYT mat bitirilebilecek bir şey mi? 15-20 net yapmak çok mu zor?

Yarın sınava gireceğim, AYT netim istediğim gibi olmamasına rağmen son tekrar videolarını izleyerek bile matematikte diziler, karmaşık sayılar, logaritma gibi konuları hallettim 1 haftada, en azından ben öyle düşünüyorum. TYT'de matematik ve fenin üzerine düşüp, dönem içerisinde de AYT'yi bitirirsen çok rahat bir şekilde kazanırsın istediğin yeri. 11'den 12'ye geçen herkes okul bittiğinde yazın TYT bitireceğini söylüyor ama öğrenci milletiyiz, istikrarlı değiliz. Şimdilik günde 3-4 saatlik bir çalışmayla başlamanı öneririm. 15-20 net yapmak da oldukça kolay, tabii şu anda depremden dolayı konular eksildi, onun da etkisi vardır mutlaka.

Başarılar dostum.

Gayet iyi. Fen çalış ama çok üstüne düşme. Şimdiden Geometri çalışmaya başla. AYT Matematikte çok işine yarar ve TYT'de. Full geometri ve biraz da tyt fen çalışsan yeterli olur.. Okul başlayınca TYT'yi bırakıp full ayt yoğunlaş çünkü TYT neti o kadar kolay artmıyor. Yazın çalıştığın kadarıyla 70 75 Net'e çıksan yeter. Fen ve Geometri ile gayet çıkarsın ona da Türkçeyi iyi yapıyorsun. Okul başladıktan sonra 10 11 ay full ayt çalışırsan gayet de iyi şeyler başarırsın.

Dönem başında çözdüğüm ilk TYT netim 45 veya 50 idi. Dönem içinde yalnızca problem ve paragraf çözerek 65-75 net arası gidip geliyorum.(fen ve geometri çözmüyorum) O yüzden rahat olun, çok rahat yükselir, tek yapmanız gereken düzenli ve istikrarlı çalışmak.

Şu an da rehber matematiğin 49 günde TYT serisini izliyorum. AYT içinde aynısını yapmayı düşünüyorum. TYT'yi yaz aylarında bitirip hemen sonrasında en kötü Ağustos gibi AYT'ye başlamayı düşünüyorum.

Bıyıklı matematik izlemeni öneririm.

Bıyıklı matematik izlemeni öneririm.

AYT feni son aylara bırakırsam sıkıntı olur mu? Fen bölümünden çok yüksek bir net beklentim yok zaten toplam 15 net gelse oradan yeter bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…