Hiçbir şey bilmiyorum. Beni boş boş zorlamasın dersen benim için Ubuntu olmuştu. Tabii bunu bilgili bir kaç kişiye söyleyince kızıyor nedense. Mint de olabilir.
Mint ile alıştıysanız Cachy OS KDE iyi olur. KDE ile hem windowsa yakın bir görünüm elde edersiniz hem de Cachy OS sayesinde bilgisayarınız daha performanslı çalışır.
Hiçbir şey bilmiyorum. Beni boş boş zorlamasın dersen benim için Ubuntu olmuştu. Tabii bunu bilgili bir kaç kişiye söyleyince kızıyor nedense. Mint de olabilir.
Mint ile alıştıysanız Cachy OS KDE iyi olur. KDE ile hem windowsa yakın bir görünüm elde edersiniz hem de Cachy OS sayesinde bilgisayarınız daha performanslı çalışır.
Bana kalsa Mint de kötü ama yeni kullanıcıların gözünü korkutmayacak en popüler dağıtımlardan biri olduğu için öneriliyor.
Sisteminiz iyi o yüzden sağlam dağıtımlar önerelim. KDE Neon, CachyOS, Garuda, Endeavour, Fedora dağıtımları sizin için uygun olur. Başlangıç dostu ve çok spesifik ve komplike şeyler yapmadığınız sürece uğraştırmayan dağıtımlardır. Oyun da oynarım derseniz Cachy veya Nobara Linux önerebilirim. Yukarıda da önerilen dağıtımlar dahil her birini inceleyin hangisi hoşunuza giderse ondan başlangıç yapın. Zaten daha sonraları dağıtım deneye deneye kendiniz için uygun olanı bulmuş olacaksınız. Ben Ubuntu ile başlamıştım zamanında, şimdiye kadar Mageia ve Alpine dahil sunucu dağıtımları bile denedim - kullandım, en çok hoşuma giden Arch ve türevleri oldu. Şimdi de CachOS Gnome kullanıyorum. Zaman geçtikçe Linux üzerindeki ihtiyaçlarınıza göre uygun dağıtıma karar verirsiniz ama bence ilk başta en çok önerilenlerden başlayın.