Yeni başlayanlar için grafik tablet önerisi

persne

Centipat
Merhaba, yıllardır çizim yaptığımdan ve dijital resimleri de çok sevdiğimden ötürü Blender kullanmayı başlangıç seviyesinde öğrenmeye başladım ve geliştirmek istiyorum. Bu yüzden bir grafik tablete ihtiyaç duydum. Açıkçası işin komplike kısmı solak olmamla başlıyor. Daha önce hiç grafik tablet kullanmadım ve solaklar için daha da zorlu bir hale geldiğini okudum. Bana 5-6k yı geçmeyecek bir grafik tablet önerebilir misiniz? Benim gözüme XP-Pen deco Pro'lar takıldı. Wacom'lar hep önerilmiş ama büyük boyları hayli pahalı.

Huion HS64. Bu yılın başlarında almıştım kendim de kullandım. Hem boyutu yeterli, ne küçük ne de büyük. Basınç duyarlılığı da bence başlangıç için iyi. Ayrıca fiyatı da diğer tabletlere göre uygun. Yani en azından ben satın aldığımda öyleydi.

Ben XP-Pen Deco V2 modelini kullanıyorum. Bir şikayetim yok rahatlıkla kullanılır. Wacom'lara da bakabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Huion HS64. Bu yılın başlarında almıştım kendim de kullandım. Hem boyutu yeterli, ne küçük ne de büyük. Basınç duyarlılığı da bence başlangıç için iyi. Ayrıca fiyatı da diğer tabletlere göre uygun. Yani en azından ben satın aldığımda

Bu modeli bulamadım ama güzele benziyor teşekkür ederim.

Ben XP-Pen Deco V2 modelini kullanıyorum. Bir şikayetim yok rahatlıkla kullanılır. Wacom'lara da bakabilirsin.

Wacom'ların boyutu küçük geldi açıkçası ilk defa kullanacağım için de büyük mü daha iyi olur küçük mü bilemedim XP-Pen Deco modellerinde kısa yol tuşları gayet efektif deniliyor doğru mü?

Wacom'ların boyutu küçük geldi açıkçası ilk defa kullanacağım için de büyük mü daha iyi olur küçük mü bilemedim XP-Pen Deco modellerinde kısa yol tuşları gayet efektif deniliyor doğru mü?

Türkiye'de satışı kalmamış sanırım. Ama zaten Türkiye'de satılsaydi da Amazon'daki fiyatla benzer olurdu. Vergilerle beraber yani.

Xp-pen V2 modeli bir bucuk iki karış uzunluğunda. Evet tuşları gayet iyi 8 adet tuş bulunmakta 4sağ 4sol ortasında ışık bulunmakta alan sınırlarında da ışık bulunmakta. Tuşları ben aradım fakat tuşları neredeyse hiç kullanmadım. Bunun nedeni bir elimde klavye diğer elimde kalemi tutuyorum. Klavyeden tablet üzerindeki kısa yol tuşlara uzanmak bir tık uzun :) Kutu içeriğinde dönüştürücü ve eldiven var. Telefona da bağlana biliyor. Bunun almamım sebebi. Bir yandan tuşları ve ışıklı olması bir diğer yandan bütçe ve özellikle 30 derece açıya kadar rahatlıkla çizebiliyorsunuz. Karar sizindir.

XP-Pen Deco 01 V2 Grafik Tablet Ãizim Tableti Yorumları, Fiyatı - Trendyol aldığım ürün budur. Zamanında 1.000tl iken aldım. Birde kalem kutusunun içinde ek kalem uçları var. Eğer çok fazla çizim yapıp kalem ucu aşınırsa diye

XP-Pen V2 modeli bir bucuk iki karış uzunluğunda. Evet tuşları gayet iyi 8 adet tuş bulunmakta 4sağ 4sol ortasında ışık bulunmakta alan sınırlarında da ışık bulunmakta. Tuşları ben aradım fakat tuşları neredeyse hiç kullanmadım. Bunun nedeni bir elimde klavye diğer elimde kalemi tutuyorum. Klavyeden tablet üzerindeki kısa yol tuşlara uzanmak bir tık uzun :) Kutu içeriğinde dönüştürücü ve eldiven var. Telefona da bağlana biliyor. Bunun almamım sebebi. Bir yandan tuşları ve ışıklı olması bir diğer yandan bütçe ve özellikle 30 derece açıya kadar rahatlıkla çizebiliyorsunuz. Karar sizindir.

XP-Pen Deco 01 V2 Grafik Tablet Ãizim Tableti Yorumları, Fiyatı - Trendyol aldığım ürün budur. Zamanında 1.000TL iken aldım. Bir de kalem kutusunun içinde ek kalem uçları var. Eğer çok fazla çizim yapıp kalem ucu aşınırsa diye

XP-Pen modellerini beğendim ama solak olduğum için kısayolları kullanabilmeliyim. Zaten kalem sol elimde olacak klavyeyi de sol elle kullanmaya alışkınım. Tableti ters çevirme gibi bir durum yok değil mi? Grafik tuşlarını da ya sağ elle ya da kalemi bırakıp sol elle kontrol etmem gerekecek gibi, klavyeyle aynı işe denk geliyor gibi.

Tuşlu almanızı öneririm o da Wacom'da en az 2 bin TL'den başlıyor ve evet boyutları küçük. Bütçeniz önemli bu noktada. Basınç ve eğim hassasiyeti iyi bir tane alın. XP Pen Deco düşünülebilir.

Çok teşekkür ederim hemen hemen kesinleştirdim gibi zaten kafamda XP-Pen modellerini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tableti dik de kullanabiliyorsunuz. Ben sağ elle çiziyorum sol elle klavyeyi kullanıyorum mauseyi kullanmıyorum. Tabletin Uygulamasından bir çok ayarı yapabiliyorsunuz dilediğiniz gibi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-11-28 at 22.00.38.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-28 at 22.00.38.jpeg
    68,2 KB · Görüntüleme: 112

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı