Yeni başlayanlar için Unreal Engine mı Unity mi?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Bir sorum olacaktı, daha doğrusu bir tavsiye almam gerekiyor aslında, oyun yapma sektörüne girmek istiyorum ve girdimde aslında, Unity ve ue derslerini çokça inceledim ve araştırdım fakat hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum, bir çoğunluk daha kolay, kod yazmadan görsel bir şekilde oyun yapabildiğimiz için, içinde hazır assetler olduğu için Unreal Engine öneriyor, diğer bir çoğunluk ise topluluğu oldukça büyük ve yeni başlayan birine uygun olduğu için Unity'i söylüyor, sizce yeni başlayan biri için hangisi uygun?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.5 ay önce prestijli bir şirketteki işimden ayrılıp game development konusunda kendimi geliştirme kararı aldım. Ben de aynı şekilde araştırdım ve sonunda unity ve c# ile başlamanın en doğrusu olduğunu farkettim. UE hazır asset sunuyor evet ama unity de aynı şekilde sunuyor. Ayrıca Unity daha kolay UE ile karşılaştırınca. Ek olarak UE için c++ gerekecekken, unity için c# yeterli. Öğrenme aşamasını hızlandırmak ve morali yüksek tutmak için sağlam ve hızlı sonuçlar almak çok önemli bence. O yüzden kesinlikle Unity ile başlamalısın ancak C#'ı da yanında öğrenmelisin.

Kaynak olarak bunları kullanabilirsin:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı