Yeni başlayanlara neden Arch tabanlı dağıtım önerilmiyor?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Arch Linux için genel olarak kurması, güncellemesi zor deniliyor. Yeni başlayanlara da bu yüzden Arch Linux önerilmiyor fakat Arch tabanlı, kısmen Arch Linux'a göre kolay diyebileceğimiz EndeavourOS önerilmeyip herkesin ezberlediği Linux Mint öneriliyor. Neden Debian tabanlı dağıtımlar kolay, son kullanıcı dostu olarak görülüyor?

Kendim her zaman öneririm EndeavourOS'i. Arch Linux tabanlı dağıtımların yeni kullanıcılarca zor olan bir yanı yok. Paket yöneticisinin kullanımı biraz farklı o kadar.

Kendim her zaman öneririm EndeavourOS'i. Arch Linux tabanlı dağıtımların yeni kullanıcılarca zor olan bir yanı yok. Paket yöneticisinin kullanımı biraz farklı o kadar.

Evet paket yöneticisi biraz farklı. Bunun sebebi tam olarak ne oluyor? Neden Debian tabanlı dağıtımlarla Arch tabanlı dağıtımlar bu konuda farklılık gösteriyor?

Evet paket yöneticisi biraz farklı. Bunun sebebi tam olarak ne oluyor? Neden Debian tabanlı dağıtımlarla Arch tabanlı dağıtımlar bu konuda farklılık gösteriyor?

APT paket yöneticisinin argümanları direkt olarak kelime şeklinde. Herhangi bir kısa çizgi, iki kısa çizgi şeklinde değil. Bu argümanları da destekliyor ama temel olarak kelime bağlamnında.

Pacman paket yöneticisinde argümanlar hem kısa çizgi hem de büyük-küçük harf dikkat ediyor. O yüzden pacman -h ile ve man pacman komutları ile pacman komutunu daha iyi anlamak lazım.

Cidden önerilmemesi için bir sebep yok. İlk kullandığımda çok ufak kusurlarını görmüştüm ama doğrusu biraz benle biraz da OS'un o günkü haliyle alakalıydı. Geçenlerde kurduğumda harika görünüyordu her şey. Kesinlikle önerilmeye değer. Harika bir dağıtım yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…