Dün akşam yeni bir bilgisayar aldım ve öncelikle önerdiğiniz şunu yap bunu indir dediğiniz uygulama veya ayarlar varsa yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayarım
Dün akşam yeni bir bilgisayar aldım ve öncelikle önerdiğiniz şunu yap bunu indir dediğiniz uygulama veya ayarlar varsa yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayarım
(REHBER) 1-Windows'u güncellemek (böylece birçok driverda yüklenilecek) 2-Sürücü kurma (ekran karıt işlemci vb. kullandığınız modeli internete yazıp yanına drivers yazarsanız çıkar ve sürücüleri kendi sitesinden indirin. 3-Windows uygulamalarını güncelleme. 4-Masaüstüne bu bilgisayar...
Bilgisayarım
Hocam yardımcı uygulamalar indirebilirsiniz. Mesela; Video kayıt uygulaması. Ama bu uygulamaları kendiniz de indirebilirsiniz. En çok nerede vakit geçiriyorsanız onunla ilgili uygulama indirebilirsiniz.
Harici diske veya sanal bölüme yedekleme yaparak ilerlemek çok zaman kazandırıyor. Windows denetim masasındakinden çok daha hızlı ve az yer kaplayarak yapıyor bunu Macrium Reflect.
Yukarıdaki veya benzer programları kurduktan sonra yedekleme yapılmalı.
Özellikle default ayarları ve düzenlemeleri bozan örneğin masaüstü simgelerini değiştiren birşeyler kurmadan önce ve virüs olmasa bile cracklı birşeyler kurmadan önce yedekleme yapılmalı yoksa virüs bulaşmasa bile ayarlar alt üst oluyor, veya farklı yerlerde ve regedit'te program kalıntıları çer-çöp ve içi boş klasörler kalabiliyor. Geri ayarlamakla uzun süre uğraşmak yerine sıfırdan format gerekebiliyor.
Bu arada ben şahsen grafik sürücünün ve Windows'un bir sürümünü(2004) kurduktan sonra bunları güncellemiyorum ve Windows Update'yi sonsuza kadar(2099 yılına kadar) erteliyorum regeditten.
Bilgisayarım
Hemen yardımcı olacağım. Bunları yapmanız yeterlidir.
1. Windows Update güncellemelerini kontrol ediniz.
2. Ekran kartı sürücülerini yükleyiniz.
3. BIOS güncel değilse güncelleyiniz.
4. Ve diğer gerekli sürücüleri yükleyip ve kurunuz.
Yapacağınız işlemler bu kadar. Aklıma bunlar geldi. İyi günler dilerim.