Arkaşlar merhaba. Yeni bilgiayar aldım. Windows kurdum. Ethernet taktım ama internet yok. Serverlar yüklü değil. Wi-Fi yok. İnternete giriş yok. YouTube'deki videolara baktım ama olmuyor. Ağ bağlantıları dosyası boş gözüküyor. İnternet sağlayıcısı gözükmüyor. Bir yardımcı olur musunuz? Kabloda bir sıkıntı yok.
Windows kaç kurdunuz?
Driver kurumlarını yaptınız mı?
Ben windows 8.1 kurmuştum ve bu sorunla karşılaştım. Aygıt yöneticisinden driver kurulumunu kendim yapınca düzelmişti.
Evet bazı yeni model cihazlarda olabiliyor başka bir cihazdan ürünün sitesine gidip ethernet sürücüsünü indirip kurmanız gerekiyor sonrasında Windows update üzerinden gerekli sürücüleri otomatik tanıyacaktır.
Yeni cihazda ethernet surucusunu baska bir cihazdan elle indirip, bilgisayara atip elle kurmak gerekebiliyor. Masaustu ise anakart ureticisi, dizustu ise laptop ureticisinin sitesinden surucuyu indirebilirsiniz.
Sistemin sitesinden bağlantı driverlarını indirip (telefona veya başka cihaza) kendi bilgisayarınıza aktarın ve driverları kurun. Ondan sonra bağlantı gelir ve Windows Update ile güncelleştirmeleri denetleyip diğer driverları güncelleyin.