Yeni bilgisayara işletim sistemi nasıl kurulur?

Adimburak

Decapat
Bugün Vatan Bilgisayar'a gittim. Bir sistem beğendim alacaktım lakin sorumlu olan arkadaş içinde işletim sistemi olmadığını söyledi. aldığım açtım zaman BIOS ekranında bekleyecektim ve bir işletim sistemine ayriyetten 1K vermek istemedim. alıp internet işletim sistemi indirip kurabilir miyim sisteme ve neden deneme sürümü dahi olsa kurmuyorlar? Vatan Bilgisayar'dan PC toplayan arkadaşlar nasıl yaptı yardımcı olabilirler mi?

Normalde isteğe göre kuruyorlar diye biliyorum belki değişmiş olabilir emin değilim. OEM key alıp lisanslı olarak kullanabilirsiniz o kadar para vermenize gerek yok. Bunun yanında tavsiyem "Home" sürümüdür tam performans için.

Sistemi alin, isletim sistemini Sosyal'de UEFI kurulumunu anlatan konulari takip ederek yapin. ePTTAVM veya benzeri bir siteden 10 TL'ye orjinal Windows 10 dijital lisansi alip aktif edebilirsiniz.

Kurulum cok basit zaten, sorun yasamazsiniz.

OEM Windows ürün anahtarları tek Anakart için tanımlı oluyor. Mütevazi bir fiyata bulabilirsin. İlave olarak Windows'u kurabilmek için yükleme aracına sahip olmak gerekiyor. Satın alabilir ve/veya arkadaşlarından isteyebilirsin(DVD veya USB). Kendi bilgisayarında bir işletim sistemi olmadığı için indirme yapamazsın. Yükleme aracını edindikten sonra gerekli videoları izleyerek kurulum işlemini yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı