Yeni bilgisayarda eski işlemciyi kullanmak ve kasa önerisi

Ufuk Şimşek

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat aklıma takılan 2 soru var. Birincisi benim eski bilgisayarımda i5 3340 işlemci var. İnternette yaptığım kısa araştırmalar çok kötü bir işlemci olmadığını ve bu sistemi götürebileceğini söylüyor. onu yeni bilgisayarımda da kullanıp işlemcinin parasından kurtulmak gibi bir düşüncem var. fakat emin olamadım ne kadar performans alabilirim diye. bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim. Bir de bu sistem için 800 lira civarı bir miktara kasa ve güç kaynağı bulmam mümkün müdür veya aşağıda verdiğim linkteki kasayı kullanabilir miyim? Vatan Bilgisayar'dan toplamaya çalıştığımda, ekran kartımla uyumlu dahili güç kaynağı olan kasa göstermiyor. Bu sistem için kaç Watt'lık bir güç kaynağına ihtiyacım var? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Düşündüğüm Sistem:
RX 5600 XT
i5 3340 (?)
MSI 310M
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3000MHz DDR4 RAM

Düşündüğüm Kasa:

Frisby,rampage,everest vb. dandik markalardan uzak durun sisteminiz yanabilir.O ekran kartı o işlemciye çok büyük darboğaz yapar RX 570'den daha güçlü bir ekran kartı takmanızı önermem.Ayrıca o işlemci ile anakart ve RAM uyumsuz.

İşlemcin maalesef RX 5600XT için yeterli değil ayrıca attığın güç kaynağı da çok kalitesiz.

RX 5600 XT parasını haketmeyen bir ekran kartı ve o sistemde dar boğaz kaçınılmaz olur. Daha düşük modellere yönelin. RX560, RX570 modellerine bakabilirsiniz.

Bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Ama arkadaşın dediği gibi i5 3340 RX 5600XT ekran kartını besleyemiyor. Onun yerine RX 570, 580, 470, 480 almak daha mantıklı olacaktır.

RX 5600 XT parasını haketmeyen bir ekran kartı ve o sistemde dar boğaz kaçınılmaz olur. Daha düşük modellere yönelin. RX560, RX570 modellerine bakabilirsiniz.

Bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Ama arkadaşın dediği gibi i5 3340 RX 5600XT ekran kartını besleyemiyor. Onun yerine RX 570, 580, 470, 480 almak daha mantıklı olacaktır.

Ekran kartı düşürmek yerine işlemci alsam nasıl olur? 6000 civarı bi bütçem var işlemciden para kısabilirsem monitör alırım diyordum ama işlemci almam gerekecek sanırım.

Ryzen 5 2600
B450M S2H
16 GB 3000 MHZ Ram
RX 5600 XT

Bu şekilde nasıl peki? Bilgi sahibi arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.
Ryzen 5 1600AF + B450M S2H + 2x8 3000MHz RAM işinizi fazlasıyla görecektir.

1600 için zorlayabilir ekran kartını gib işeyler gördüm 2600 daha iyi olmaz mı? Çok bi fiyat farkı da yok aralarında.

Kasa olarak da bunlardan birini düşünüyorum.

Biraz spam gibi oldu ama totalde bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…