Aranıza yeni katıldım. Dün aksam saat 19.30 sabah 8'e kadar yeni aldığım PC'yi toplamakla uğrastım. Ama baslıktan da anlayacağınız üzere başarısız oldum. Moralim bozuldu ve tüm hevesim kaçtı. Umarım sizlerin yardımlarıyla bu can sıkıcı durumun üstesinden gelebiliriz.
Öncelikle Power supply dan süphelendim, kısa devre ile çalıştırdım sorunsuz calısmakta. Daha sonra sistemi üşenmeden kasadan söküp "uzay montaj" denilen sekilde RAM, CPU, CPU soğutucu, NVMe SSD ve ekran kartı ile calıstırdım, ekrana görüntü geldi. Yani sizde hemfikir olursunuz ki herhangi bir bozuk parca yok.
Ancak aynı sistemi kasaya kurdugumda Power tusuna bastıgımda 650 Watt'lık güc kaynagının LED lambası ısıgı yanıp sönüyor, Power tusunun yanında hafif bir kırmızı ısık yanıyor ama sistem başlamıyor. Sizce nerede hata yapıyorum, sorun nerede olabilir?
Anakartın toplam 9 deliği var bu 9 delik icinde yükseltici kullandım ve vidaladım. Tum deliklerin tam oturdugunada eminim, kullandıgım vidalarda problem olabilir mi? Kasa montajında yukardakı uzay montaj dısında ek olarak normal bir hard disk (250GB Seagate) ve sistem fanları mevcut. Kasamda 6 adet fan var, şağıda görebileceğiniz resimlerde Molex cıkıslı fanları 2'şer 2'şer (bir denemede) ve altısını (diğer denemede) aynı anda arka arkaya bağlayarak ve kablodaki 4 pin girisi anakartın fan cıkısına taktım. Burada güc karsılamıyor veya yanlıs bir bağlantı oldugu ıcın calısmamıs olabilir mi? (Bu arada 6 fanıda güc kaynağı Molex'le bağlayıp kısa devrede calıstırdım hem ışıklar yanıyor hem dönüyorlar)
Bu arada asagıda gene resmı gozuken guc kaynagına PCI-e dısında hangi kabloları takacagımdan emın degılım. Molex olan kabloyu diğer 3 cıkıstan hangisine, hard disk icin olan güc kablosunu hangisine takacağım? Burada bir atlama hata yapmıs olabilir miyim?
Bunun dısında güc reset ve HDD LED'i birkaç kez soküp taktım ama sonuc gene değişmedi. Soru ve yönlendirmenize göre aksam tekrar deneyeceğim. Bu arada tüm ürünleri sıfır aldığımı belirtmek isterim.