Yeni aldığımız binada oturan ilk daireyiz. Gorseldeki sarı kablo internet kablosuna ait olduğu söylendi doğru mu? İnternet açtırmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Yeni aldığımız binada oturan ilk daireyiz. Gorseldeki sarı kablo internet kablosuna ait olduğu söylendi doğru mu? İnternet açtırmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Evet. Bu OBK (iç mekan fiber kablo) Yeni binalara OBK çekilmek zorunda. Fakat OFDK (iç mekan fiber dağıtım kutusu) koyulmadığı da oluyor bazı durumlarda. Sadece, OBK'yı çekip, bıraktıkları oluyor.
Bina içinde OFDK (Bina içi dağıtım kutusu siyah, gri, beyaz renkte) içi açıksa içini çekip atabilir misin? eğer yok ise sadece OBK çekip bırakmışlardır. Bu durumda hizmet alınamaz.
Evet. Bu OBK (iç mekan fiber kablo) Yeni binalara OBK çekilmek zorunda. Fakat OFDK (iç mekan fiber dağıtım kutusu) koyulmadığı da oluyor bazı durumlarda. Sadece, OBK'yı çekip, bıraktıkları oluyor.
Bina içinde OFDK (Bina içi dağıtım kutusu siyah, gri, beyaz renkte) içi açıksa içini çekip atabilir misin? Eğer yok ise sadece OBK çekip bırakmışlardır. Bu durumda hizmet alınamaz.
Sizin yapabileceğiniz bir durum yok, bina olarak gidip T.T müdürlüğüne gidip, dilekçe vermeniz gerekli. Santral tarafında yeterli donanım var ise gelir.
Sizin yapabileceğiniz bir durum yok, bina olarak gidip TT müdürlüğüne gidip, dilekçe vermeniz gerekli. Santral tarafında yeterli donanım var ise gelir.
Yeni binalara OBK koymak zorunlu. Fakat OFDK (Bina içi dağıtım kutusu) olmadığı için 2 ihtimal var.
1- Eğerki Telecomun hali hazırda bölgede kanalları var ise, kazı yapmaya gerek kalmaz.
2- Eğerki telecomun hazır kanalları yok ise kazı gerekli. Menhol odalarında yer altı ek kutusu (mufa) koyup, burada fiberlere ek yapıp, binalara dağıtırlar veya bir menhol'de fiberleri toplayıp, başka menhol'de ek yaparlar.
Bir de şöyle bir olay var. Telecom, bütün bölgeyi kazmayıp, bir bölgeyi kazıyor bir veya bir kaç binaya dış mekan dağıtım kutusu (OFDK) kuruyor, bu dış mekan kutudan binalara Drop kablo ile dağıtım yaptığı da oluyor.