Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık. Daha fazla bilgi için kurulum günlüğü dosyalarına bakın. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Çözüm 1:
Bilgisayarınızı Onarın > Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi
Kod:
diskpart
Kod:
list disk
Kod:
select disk x (x yerine listeden diskinizin numarası. Kapasitesine göre tahmin edin)
Kod:
clean
Kod:
CREATE PARTITION PRIMARY
Kod:
ACTIVE
Kod:
FORMAT FS=NTFS QUICK
Kod:
ASSIGN
Son olarak da iki defa:
Kod:
exit
Pencereyi kapatın. Akabinde de bilgisayarı kapat deyin. Bilgisayarı yeniden başlatıp kurluma normal bir biçimde devam edebilirsiniz.
Çözüm 2:
Bilgisayarınızda herhangi bir sürücüye macOS Xya da Linux kurulu ise kurulumda bunları sökün. Kurlum bitince geri takabilirsiniz.
Recep Bey çözüm 1'i yaptım fakat hard disk seçiminde 400GB küsur olan C ve D birleşimi yerine 7GB'lık bir alanı seçtim ben yedek gider diye düşündüm böyle bir hata yaptım ve şimdi bilgisayarı açtıgımda hata alıyorum ne yapmış olabilirim o alanı silerek? Acil yardımınızı bekliyorum.
7 GB'lık alan USB belleğiniz olabilir. Bilgisayarı açtığınızda aldığınız hatayı da BIOS veriyordur muhtemelen ilk sıraya aldığınızdan dolayı. USB belleği yeniden yazdırın ve sistem diskini seçin. Sistem özelliklerinizi de yazın.
Orkun bey, bilgisayar konusunda pek uzman değilim az çok biliyorum bende de aynı sorun var. Bende 16 GB 3.0 Toshiba Extrem USB'ye Windows 8 boot ettim aynı sıkıntıyla karşılaştım. Uzun deneme yanılma sonucunda hatanın USB 3.0'dan olduğunu buldum. Yani şöyle: Siz şimdi Windows kurulu olan USB'yi 3.0'a değil, 2.0'a takın direk yükleyecektir. Ne yaptıysam 3.0'dan yükleme yapamadım. Ya USB'den kaynaklanıyor ya da anakarttan. Bu arada anakartım Asus Corsair v Formula Z. Şimdi ustalar size size bırakıyorum. Sorunu ben buldum çözümü size kalıyor. Bir de olmazsa başka bir USB 3.0 bellekle denemek lazım. Saygılar.
Lenovo Y570 im var ilk seçeneği denedim format atarken de quick yamadığım için 750 gb hdd yi 9 saat formatını bekledim. Yine sonuç alamadım. Taa ki msata bordundaki ssd yi çıkarana kadar. Recep bey çok teşekkürler.
Recep Bey 'Bilgisayarınızı Onarın > Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi' bunun yerine kurulum esnasında şimdi yükle kısmı çıktığında shift+f10 basıp komut istemcisi çıkıyor. Sonra komutları girsek aynı iş değil mi acaba?
Aynı sorunu bende yaşadım. Çözümü şu şekilde sağladım. Hata verdiğinde USB belleğimi çıkartıp "Yenile" butonuna bastım. Başka bir hatayla karşılaştım. USB belleği takıp "Yenile" butonuna basıp "İleri" dediğimde ise yüklemeye başladı.
Aynı sorunu bende yaşadım. Çözümü şu şekilde sağladım. Hata verdiğinde USB belleğimi çıkartıp "Yenile" butonuna bastım. Başka bir hatayla karşılaştım. USB belleği takıp "Yenile" butonuna basıp "İleri" dediğimde ise yüklemeye başladı.
SATA 1 portuna bağlı SSD ve SATA 2 portuna bağlı HDD'ım var. HDD'a 2. OS kurarken aynı hatayı ben de aldım. BIOS'a girip SSD'nin bağlı olduğu SATA 1 portunu kapattığım zaman kuruluma devam edebiliyorum, ancak bu sefer de GPT diske UEFI yerine MBR kurulum yapıyor. Hem USB ile hem de DVD ile denedim (her ikisi de UEFI kurulum için hazırlanmış), sonuç alamadım. Yeni oluştur dediğimde EFI bölümü oluşmuyor, yalnızca 16 MB'lık MBR bölümü oluşuyor, bunun çözümü yok mudur?
Abi bu dediğin yere kadar yaptım ama bu hatayı verdi :
"No usable free extent could be found. It may be that there is insufficient free space to create a partition at the specified size and offset. Specify different size and offset values or don't specify either to create the maximum sized partition. It may be that the disk is partitioned using the MBR disk partitioning format and the disk contains either 4 primary partitions, (no more partitions may be created), or 3 primary partitions and one extended partition, (only logical drives may be created)."