Merhaba Recep kardeşim anlattığın çözüm bana uymadı 48 saatten fazladır uğraşıyorum biosa göre asus x54hr model üzerinde yazana göre asus x54h herneyse model laptop var bir delilik yapıp ubuntu 15 desktop yükledim bilgisayarı kardeşime göndereceğimden dolayı tekrar windows 8.1 yüklemem gerekli denemediğim yöntem kalmadı bios güncelleme, partition yazılımları ile gpt mbr vs denemeleri, canlı sistem üzerinden yeni windows kurma, bilgisayarda takılı diğer diskler vs herhangi ne varsa çıkartmak, başka bilgisayarda diske kurulum yapıp sysprep ayarlayıp laptop'a takıp çalıştırmak, dvd'den kurulum denemek (not:dvd den kurulum denerken sürücü eksik sorunu çıktı onun içinde çözümler denedim nafile), hata anında flash diski çıkarıp yenile deyip flashı takıp yenile tarzında çözüm, windows usb tool rufus ile kurulum usb si oluşturum deneme vs vs fakat ne yaptıysam yemedi şu aşamada artık ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürler.
Ekleme: Yanlış anlaşılmaması için; sorunu yazmayı unutmuşum sorun "yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık"
sorunumu çözdüm nasıl çözdüm?; windows 8.1 AIO sürümünde bir iso kalıbı indirdim rufus ile şu ayarlarda uefi ile mbr diske fat32 formatında usb'ye yazdırdım ardından biosa girip uefi aktif yapıp biosu kaydedip pc direk yeniden başlattım ve tekrar bios'ta boot override seçeneklerinden uefi (flash'ımın ismi) seçerek başlattığımda kurulum başladı şuan kurmakta, son olarak sorunu çözmede bana ilham veren bu platformu kurak arkadaşlara teşekkürler.