Yeni bir FreeDOS sistem aldıktan sonra ne yapılmalı?

2060 bu sisteme hiç yakışmıyor birde baya eskiden kalan bi kart ancak eğer bütçe durumu ise tabiki öncelikli değil sadece tavsiye ediyorum. Birnevi ekstra detay tam olarak konuyla bağlantılı değil.
Şimdi şöyle elimdeki imkanla bu sistemi gerçekleştirebildim. + Olarak yarın sistem elime geliyor. Yani sanırım kısa vadede herhangi bir değişiklik yapma durumum olmayacak maalesef.
Şuan eldeki ile yapabildiğimin en iyisini yapmayı amaçlıyorum bundan ötürü böyle bir tavsiye postu açtım. Önerilerinize açığım. Teşekkür ederim

Şimdi şöyle elimdeki imkanla bu sistemi gerçekleştirebildim. Artı olarak yarın sistem elime geliyor. Yani sanırım kısa vadede herhangi bir değişiklik yapma durumum olmayacak maalesef.
Şu an eldeki ile yapabildiğimin en iyisini yapmayı amaçlıyorum bundan ötürü böyle bir tavsiye postu açtım. Önerilerinize açığım. Teşekkür ederim.

2060 çok kötü bir kart sayılmaz sistemi tamamen kurduktan bir süre sonra bakabilirsiniz ancak yüksek oyunlarda biraz sıkıntı olabilir. Onun haricinde ilk BIOS güncelleyin bilgisayara. Sonrasında Windows kurun, o sistem için tavsiyem Windows 11'dir ama hataları olduğunu unutmamak gerek.

2060 çok kötü bir kart sayılmaz sistemi tamamen kurduktan bir süre sonra bakabilirsiniz ancak yüksek oyunlarda biraz sıkıntı olabilir. Onun haricinde ilk BIOS güncelleyin bilgisayara. Sonrasında Windows kurun, o sistem için tavsiyem Windows 11'dir ama hataları olduğunu unutmamak gerek.
Teşekkür ederim ilgi ve öneri için. Bu bios güncelleme olayına baya uzak kaldım. Rehber video veya başka bir öğrenim yolu mevcut mudur ? Yıllardır sistemlerle içli dışlı değilim.

Teşekkür ederim ilgi ve öneri için. Bu BIOS güncelleme olayına bayağı uzak kaldım. Rehber video veya başka bir öğrenim yolu mevcut mudur? Yıllardır sistemlerle içli dışlı değilim.

Bir internet kafeye veya bir bilgisayara flash diskinizi takın. Google'a girip anakart modelinizi yazın ve üretici sitesinden destek/support kısmına girip BIOS yazısına tıklayın ve karşınıza çıkan en son sürüm BIOS'u indirin. İndirdiğiniz dosyayı flash diske atıp BIOS dosyasını ayrıştırıp açın ve BIOS uygulamasının üstüne tıklayıp BIOS'u çalışmaya hazır hale getirin. Sonrasında bilgisayarınızı açıp BIOS'a girin ve (ASUS'ta EZ Flash Utility olmas gerek diğerlerini bilmiyorum.) BIOS güncelleme kısmından flaşınızdaki dosyayı seçin ve yükleyin. Bu işlem sırasında elektrik vb. güç kesintilerine dikkat edin şansınız varsa jeneratör kullanın, eğer elektrik veya güç giderse anakartınız çöp olur (Gigabyte'ta Dual BIOS'unuz varsa oradan kurtarabilme şansınız var.). Güncelleme bittikten sonra tekrardan diğer bilgisayara geçip Rufus programını kurun ve Windows.ISO (tercih ettiğiniz sürümü) dosyasını indirin ve Rufus'la flash diskinize yazın (en az 16 GB olmasına dikkat edin flash diskin). Yazma bittikten sonra flash diski takın ve BIOS'a girip boot menüsünden Windows UEFI Boot Manager'ı seçin ve birinci basamağa alın. Sistemi kapatıp yeniden başlatın ve Windows kurulumunu yapın.
Veya şu videoları izleyin.
BIOS Güncelleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows Kurulum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir internet kafeye veya bir bilgisayara flash diskinizi takın. Google'a girip anakart modelinizi yazın ve üretici sitesinden destek/support kısmına girip BIOS yazısına tıklayın ve karşınıza çıkan en son sürüm BIOS'u indirin. İndirdiğiniz dosyayı flash diske atıp BIOS dosyasını ayrıştırıp açın ve BIOS uygulamasının üstüne tıklayıp BIOS'u çalışmaya hazır hale getirin. Sonrasında bilgisayarınızı açıp BIOS'a girin ve (ASUS'ta EZ Flash Utility olmas gerek diğerlerini bilmiyorum.) BIOS güncelleme kısmından flaşınızdaki dosyayı seçin ve yükleyin. Bu işlem sırasında elektrik vb. güç kesintilerine dikkat edin şansınız varsa jeneratör kullanın, eğer elektrik veya güç giderse anakartınız çöp olur (Gigabyte'ta Dual BIOS'unuz varsa oradan kurtarabilme şansınız var.). Güncelleme bittikten sonra tekrardan diğer bilgisayara geçip Rufus programını kurun ve Windows.ISO (tercih ettiğiniz sürümü) dosyasını indirin ve Rufus'la flash diskinize yazın (en az 16 GB olmasına dikkat edin flash diskin). Yazma bittikten sonra flash diski takın ve BIOS'a girip boot menüsünden Windows UEFI Boot Manager'ı seçin ve birinci basamağa alın. Sistemi kapatıp yeniden başlatın ve Windows kurulumunu yapın.
Veya şu videoları izleyin.
BIOS Güncelleme:

Windows Kurulum:

şimdi aldığım sistemi inceliyorumda hazır satın aldım. Biosuna gelmeden öğrenme durumunu araştırıyorum var mıdır bilgin ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı