Yeni bir harf üretilebilir mi?

Bu farklı bir şeydir. Gözle görebildiğimiz bir spekturumu vardır. Yani renkler sınırlıdır. Harfler için ise yeni bir ses çıkarırsanız o sesin yazılı haline yeni bir harf yapabilirsiniz.
Yeni bir harf yapacak kadar kapasiteye sahip değiliz. Yeni bir harf yaratmaya çalışın, mümkün değil. ''v-k'' gibi garip bir seç çıkartırsınız mesela bu da olan 2 harfin birleşimi.
 
Yeni bir harf yapacak kadar kapasiteye sahip değiliz. Yeni bir harf yaratmaya çalışın, mümkün değil. ''v-k'' gibi garip bir seç çıkartırsınız mesela bu da olan 2 harfin birleşimi.
O zaman sesli harfler hariç harfler olmazdı ? X harfi mesela "iks" şeklinde okunuyor. İlla tek ağız hareketine gerek yok.
 
Sessiz harf de olur ama bu zamana kadar hiç duymadığımız bir harf arıyorum. Birçok farklı harf Türkçedeki bir harfe çok benziyor.
Siz o harfi bilmediğiniz için otamatik olarak bildiğiniz bir şeye veya bir kaç tanesinin birleşimi gibi algılıyorsunuz. Yabancılar için Türkçe harflerde böyledir mesela. Örnek veriyorum ğ bir ingiliz anlıyamaz. Yeni ses de harf de üretmek mümkün ama ben çıkarttım ürettim şeklinde olmaz yavaş yavaş dilin kendi değişim sürecinde yeni sesler ortaya çıkabilir veya tam tersi yokta olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…