Yeni birisine Debian uygun mu?

Ubuntu'dan çok farkı yok. Ubuntu'dan daha düzgün çalışıyor ve performanslı. Ubuntu'da hazır olarak gelen bazı şeyler Debian'da gelmiyor. Benim için 1 dakikalık iş ama bilmeyen birisi için çok meşakatli.
 
Biraz daha kolaylaştı sanırım son zamanlarda. Değil mi?

Debian özellikle yeni sürümleriyle biraz daha kullanıcı dostu oldu. Ama kurduğunuz gibi çoğu şey yüklü ve daha da kullanıcı dostu bir dağıtım isterseniz Linux Mint öneririm. (Ayrıca Debian'ın sitesi... Biliyorsunuz.)

Ubuntu'dan çok farkı yok. Ubuntu'dan daha düzgün çalışıyor ve performanslı. Ubuntu'da hazır olarak gelen bazı şeyler Debian'da gelmiyor. Benim için 1 dakikalık iş ama bilmeyen birisi için çok meşakatli.

Debian'ın sitesine laf attım diye gülüyorsun değil mi? Debian Xfce indirmek için operasyon yaptım bildiğin. İstediğin ISO dosyasını bulmak Balıkesir'de düzgün hatay dürüm yapan usta bulmaktan daha zor.
 
Son düzenleme:
Debian'ın sitesine laf attım diye gülüyorsun değil mi? Debian Xfce indirmek için operasyon yaptım bildiğin. İstediğin ISO dosyasını bulmak Tekirdağ'da hatay dürüm yapan usta bulmaktan daha zor.
Evet. :D
 
Bence değil. Kendimce nedenleri:
1-Sitesi korkunç kötü, kurulum aşaması gereksiz uzun.
2-Sistemi kurar kurmaz güncellemeleri kontrol edip bir şeyler yüklemek istediğinizde uyarı alacaksınız ama neden aldığınızı anlamayacaksınız. Aptlist içinde CDROM'u devre dışı bırakmak gerekiyor. Bu saçmalık neden var bir türlü anlayamadım.
3-Root parolası ayarlarsanız daha sonradan root parolası istendiğinde kullanamayacaksınız çünkü kullanıcı hesabınızı sudoers grubuna eklemeniz gerekecek.
4-Bazı masaüstü ortamlarında .deb paketlerini yüklemek için gerekli GUI yok. .deb dosyasına tıkladığınızda neden arşiv yöneticisi açılıyor diye şaşırmayın.

Bunlar aklıma ilk gelenler. Yukarıdaki problemler öyle büyük şeyler mi? Değil ama Debian Linux'a ilk defa gelen bir kişiyi Linux'a küstürür, bir daha da yüzüne baktırtmaz. Linux Mint, Ubuntu, Fedora gibi dağıtımlar varken Debian bence ilk tercih olmamalı.
 
Ben Debian'ın bu kadar güzel, bu kadar çılgın bir distro olduğunu bilmiyordum. Şuan Kde Plasma, Xfce, Gnome, Budgie, Mate, Cinnamon, LXQT hepsi yüklü, oturumu kapatıp bu saydığım masaüstü ortamları arasında kolaylıkla geçiş yapıyorum, son derece hızlı ve hafif. Nasıl sevindirik olduğumu anlatamam, başka bir güzellik Debian, adamın dibi 😇😄
 
Ben Debian'ın bu kadar güzel, bu kadar çılgın bir distro olduğunu bilmiyordum. Şu an KDE Plasma, Xfce, GNOME, budgie, Mate, cinnamon, lxqt hepsi yüklü, oturumu kapatıp bu saydığım masaüstü ortamları arasında kolaylıkla geçiş yapıyorum, son derece hızlı ve hafif. Nasıl sevindirik olduğumu anlatamam, başka bir güzellik Debian, adamın dibi 😇😄

Bende denemeyi düşünüyorum da üşeniyorum şu an. Gerçi bir ara denemiştim live USB olarak. 😃
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı