Yeni çıkacak olan GTX 1070 ile İ5 4460 uyar mı ?

annihilator

Hectopat
Makaleler
2
Pascal mimarili GTX 1070'in çıkacağını öğrenince İ5 4460 ile uyup uymayacağını sormak istedim.

Uyar ama İşlemcin Ekran Kartını besleyemez kardeşim yani istediğin performansı alamazsın

üstelik motherboard (anakart) modelini bilmeden bunu cevaplamak güç olur fakat motherboard ne olursa olsun i5 4460 k işlemcinin gtx 1070 i besleyeceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
Güzel soru

Şimdiye kadar ekran kartı- işlemci uyumsuzluğundan kaynaklı sorun görmedim (darboğaz hariç). AMD işlemci ile nVidia ekran kartı yada intel işlemci ile AMD ekran kartı uyuyorsa senin dediğin konfigürasyonda da sorun olmaz. Fazla darboğaz olacağını da sanmıyorum.

Bu soruya bu video ile cevap vererek noktayı koyuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video güncelliğini yitirdi. Şuanda G3258 GTX 970'e bile darboğaz yapıyor.

@İnanç Can Verdiğin cevaptaki mantığı bir değerlendirelim.

GTX 970 grafik işlemcisi Dünya'nın en hızlı tek çekirdekli ekran kartı olan GTX TitanX'den daha eski bir kart.

Şimdi bu nasıl gibi kulaktan dolma mantıktır, lütfen bunu açıkla.

GTX 970 1300-1500 TL

GTX TitanX 4000-5000 TL

Senin verdiğin cevapta ki mantığa bir bakalım. Çok fazla bakmaya gerek yok. Fiyatlarına göre sınıflandırma yapmışsın.

@İnanç Can Bilgilendirme amaçlıdır.

Zaten yukarıda belirtmişim GTX 970'in daha eski bir kart olduğunu. Buna rağmen canavar bir kartı besleyen bir CPU, nasıl olur da güncelliğini yitirip daha eski daha yavaş bir karta darboğaz yapar. Yoksa işlemciler yaşlanıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…