Yeni ekran kartı sonrası monitör açılmıyor

namSx2

Centipat
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce 2. el bir ekran kartı aldım. Aldığım kişi ekran kartını yerinde denedi. Sorunsuz ve sıkıntısız çalıştı. Ama ben denerken monitör açılmadı. HDMI girişi ile denedim, olmadı. DisplayPort ile denedim, olmadı. Sorunu açıklayabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolar sağlam mı? Görüntü girişlerini ekran kartına taktınız değil mi? Monitör açılıyor ama sinyal yok hatası mı alıyorsunuz?

Kablolar sağlam mı? Görüntü girişlerini ekran kartına taktınız değil mi? Monitör açılıyor ama sinyal yok hatası mı alıyorsunuz?

Kablolar sağlam çünkü eski ekran kartımı takınca çalışıyor. (GT1030) Görüntü girişleri ekran kartına bağlıyorum. Hem HDMI hem de Display Port. Monitörü açıyorum sinyal yok yazıyor ve mavi ışığı yanıp sönüyor.

Hocam anakart ve işlemci modeli ve ekran kartı markası nedir

İşlemci i5 7500
Ekran kartı Asus Rog strix 1070Ti
Anakartı bilmiyorum

Kasa fanı ve ekran kartı fanı dönüyor mu? Ekran kartı güç kablosunu bağladınız mı?

Hocam kabloları düzgün bir şekilde taktığınızdan eminseniz eğer, bana şu üç sorundan birisi olabilir gibi geldi:
1. Anakartın BIOS sürümü güncel olmayabilir
2. Anakart onboard görüntü veriyordur ama pci-express slotu sorunlu olabilir
3. Ekran kartında bir sorun olabilir

Hocam bana göre birinci ihtimalin olma olasılığı daha yüksek. Anakartın modelini öğrenebilirseniz burada daha fazla kişi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Düzenleme: Eski ekran kartınız ile çalışıyorsa ikinci seçenek biraz daha zayıf bir ihtimal. Gtx 1070 ti, Gt 1030'dan farklı olarak ekstadan 8pin güç bağlantısı gerektiriyormuş. Ufak bir detay ama burası da gözden kaçmış olabilir. Yani ekran kartına tam güç vermemiş olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…