Yeni ekran kartı takınca format atmaya gerek var mı?

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Ekran kartımı değiştirmeye karar verdim. Eskisi ATI 4850 512 MB idi. 6850 ya da 6870 alacağım. Benim öğrenmek istediğim şey yeni ekran kartı aldığım zaman format atmama gerek var mı? Ya da atmadan halletmenin bir yolu var mı? Ayrıca anakartımla uyumlu olup olmadığına nasıl bakacağım? Anakartım Gigabyte EP35C-DS3R

Ekran kartı değişiminde format atmaya gerek yoktur. Önce eski ekran kartınız takılı iken sürücüsünü silersiniz. Bilgisayarınızı kapatırsınız. Yeni ekran kartınızı takarsınız ve yeni ekran kartınızın sürücüsünü yüklersiniz. Tavsiyem, yeni ekran kartınızın sürücüsünü CD’den değil de internetten indirip güncellemeniz. Zira CD’deki sürücü 1 yıl eski oluyor günümüz oyunlarıyla uyumlu olmuyor. Anakartınızın grafik kartı arabirimi PCI Express. Yeni alacağınız HD 6800 serisi kart da PCI Express destekli olduğu için uyumlu çalışacaktır. PCI Express 3.0 ya da 2.0 olması fark etmez. İleriye dönük teknolojiler geriye uyumludur çoğunlukla.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı