Yeni ekran kartı vs yeni OLED ekran

Ekranda aynı şeyleri tutup durdukça yanık tarzı siyah izleri kalıyor. Mesela 2 yıl boyunca her gün 12 saat aynı uygulamayı kullandığınızda o uygulamanın logosu gibi şeyler ekranda yanık tarzında iz bırakıyor.

İlk defa duyuyorum, şaşırdım. Videosu varsa atabilir misiniz?

Ne izlendiği belli oluyor sanırım, tabi bu ileri seviye bir örnek.

Peki bunun çözümü falan yok mu? veya şu marka model de yoktur diyebileceğimiz model yok mu?

Peki bunun çözümü falan yok mu? veya şu marka model de yoktur diyebileceğimiz model yok mu?
Hepsinde risk var. Bazı markalar önlem olarak monitörü belli bir süre sonra mesela 10 saniye kadar kapatıyor otomatik gibi özellikler vardı ama özellikleri vs tam hatırlamıyorum.

Normalde telefonlarda eğer güneş altı gibi sıcağa mağruz kalmazsa veya çok ısınmazsa bu durum pek olmuyor. Pikseller kalıcı olarak leke bırakmasın diye 1,2 piksel kenarlara kayarak görüntü aynı dursa bile aslında milimlik hareket ediyor. Bu şekilde aynı görüntüye hep mağruz kalmıyor.

Ama PC monitörlerinde nasıl bu tarz bir şey var, bilmiyorum. Tabi bu dediğim telefonlarda hep Amoled ekran oluyor, yani Samsung yapımı OLED ekran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…