Yeni ekran kartında sinyal yok hatası almak

340407

Hectopat
Merhaba. Yeni bilgisaray topladım ama sorun şu ki yeni bilgisayarımda ekran biraz açık kalıyor ve sonrasında sinyal yok yazısı çıkıyor monitörde. Eski sistemimi takınca sorunsuz çalışıyor. Monitör biraz eski ve HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum. Bundan kaynaklı olabilir mi?
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: MSI Pro B650 b-m
Ekran kartı: RTX 4060 Ti.

Ekran kartı görüntü çıkışını doğru porttan aldığınıza emin misiniz peki? Monitörünüz nedir? Ekran kartınızda hangi çıkış portu var hangisinden kaç adet var?

Bulman lazım. Ezbere iş yapılmaz.

Komşundan ya da tanığından falan iste.

Hocam televizyonumuzda yok sanıyordum bakmıştım görmemişim şu an taktım ve sorunsuz çalışıyor oyun vs açıyorum ve hatayı vermiyor yeni monitör siparişi vermiştim yarın elimde olur sorun yok sanırım o zaman.

Hocam televizyonumuzda yok sanıyordum bakmıştım görmemişim şu an taktım ve sorunsuz çalışıyor oyun vs açıyorum ve hatayı vermiyor yeni monitör siparişi vermiştim yarın elimde olur sorun yok sanırım o zaman.

Büyük konuşmamak lazımmış yine sinyal yok hatası verdi hocam.

Ekran kartı görüntü çıkışını doğru porttan aldığınıza emin misiniz peki? Monitörünüz nedir? Ekran kartınızda hangi çıkış portu var hangisinden kaç adet var?

1 HDMI 3 DP girişi var monitörümün ne olduğunu bilmiyorum eski bir Philips VGA çıkışı var sadece.

Son düzenleme:
Bir ihtimal olabilir diye söylüyorum , BIOS ekranında ekran kartını aktif etmen gerekiyor olabilir eğer Anakart olarak MSI kullanıyorsan. Site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum , malum bir sitede kendi problemimi araştırırken " BIOS ekranından, harici ekran kartı etkin seçeneği açık olarak seçin " diye bir yorum.

Bir ihtimal olabilir diye söylüyorum, BIOS ekranında ekran kartını aktif etmen gerekiyor olabilir eğer anakart olarak MSI kullanıyorsan. Site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum, malum bir sitede kendi problemimi araştırırken " BIOS ekranından, harici ekran kartı etkin seçeneği açık olarak seçin " diye bir yorum.

Anakartım MSI ama nasıl yapacağım bilmiyorum BIOS'la alakam sıfır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı