Yeni Ethernet kablosu çalışmıyor

grancoupe

Decapat
Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
Dün güç kaynağı değişimi yaptım ve zaten takılı olan Ethernet kablomla bilgisayarı çalıştırdım ve hiçbir sorun olmadı, Ethernet de normal bir şekilde çalışıyordu. Bugün, yeni ve daha uzun bir Ethernet kablosu alıp taktım.

Modemde Ethernet'in ışığı yanıyor fakat kasanın arkasında hiçbir ışık yok, ağ sorunları kısmında da "DHCP sunucusu bulunamadı", "Ethernet kablosu takılı değil", "varsayılan ağ geçidine erişilemiyor" yazıları tekrar tekrar yazıyor. Önce güç kaynağını takarken bir hata yapmışımdır diye düşündüm fakat bilgisayarda başka hiçbir problem yok ve dün değişimi yaptıktan sonra önceki Ethernet kablosuyla çalışıyordu.

Bu arada modemi kapatıp açtım, bilgisayarı yeniden başlattım, Ethernet kablosunu çıkarıp taktım, bağdaştırıcıyı yeniden başlatma seçeneğini de kullandım fakat bir türlü olmuyor. Nasıl düzelecek?

Sorunun çözümü basit gibi duruyor. Eski kabloyu takınca tekrar bağlanabiliyorsan sorun yeni kablonda. Arızalı, içten bir yerden kırılmış, kopmuş olabilir ya da sorun kafasında olabilir.

Kablo uçları ya da kendisinde sorun olma ihtimaline yönelmek gerekir. Hazır mı aldınız? Kaç metre kablo

Kablo her zaman sorun çıkarmaz. Genellikle sorun driver ya da modem kaynaklıdır. Driver sorunu anakartın sitesinden gidip de sürücüsünü indirebilirsin ya da eski bir sürücü. Sorun devam ederse USB LAN kartı al.

Kablo uçları ya da kendisinde sorun olma ihtimaline yönelmek gerekir. Hazır mı aldınız? Kaç metre kablo
10 metre hazır CAT6 kablo aldım. Aldığım yere götürdüm, sadece uçlarını sıktılar ve bir sorun olmadığını söylediler. Farklı ethernet kablosunu takınca direkt internet geldiği halde bu kabloyu takınca bilgisayardaki ucunda ışık da yanmıyor, internet de gelmiyor.

Denediler diye anlıyorum bu cevaptan. Peki kablo uçlarının resimlerini ekler misiniz sıralama nasıl görelim. Kablo da gözle görülür ezik kırık gibi bir yer var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…