Yeni Ethernet kablosu ile internet çok yavaş

Raydex

Decapat
Daha fazla  
Eski kablo ezildiği için çalışmıyordu, ben de yeni CAT6 kablo aldım, markası da yanlış hatırlamıyorsam Gubble. Fakat taktığımdan beri internet acayip yavaş; sanki fatura ödenmemiş de sınırlandırılmış gibi, ama ödendi. Ağ sıfırlama yaptım, Net Adapter programını kullandım, speed&duplex ayarını maksimum olan ayara çektim, Windows üzerinden sürücüyü güncellemeye çalıştım ama zaten güncel diyordu, Windows’un kendisini güncelledim ama hiçbiri işe yaramadı. Telefonlar falan normal hızda, yani modemle alakası yok. Kablo 15 m ve internetten baktığıma göre 30-35 m sonrasında hız etkileniyormuş, yani uzunluktan da olamaz. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara'daki hain saldırı gününde bildiğiniz gibi bant daraltması olmuştu o yüzden internet yavaşlamıştı. O günden sonraki sabah Ethernet kablosu ezildiği için yenisi aldım ve onu taktığımdan beri internet acayip yavaş yayın bile izlenmiyor. Başka bir tane daha bilgisayar var onda da durum aynı yani kablodan olduğunu düşünmüyorum ve Wi-Fi'de durum normalken kabloyla internet kullanımında durum böyle. Sürücüleri güncelledim, super&dublex ayarını fulledim, modemdeki giriş yerlerini değiştirdim, net adapter programını kullandım hatta ağ sıfırlama bile yaptım ama hiçbir şekilde düzelmiyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda altyapı veya modemde bir sorun yok dediler. Ne yapabilirim sizce? Not: Kablo CAT6e ve uzunluğu 15 metre, diğer bilgisayardakinin uzunluğu 2 metre falan direkt modemin yanında çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…