Yeni Farkına Vardığım Oyuncu Davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ytweny

Hectopat
Öncelikle şunu belirteyim; ben besleyene, kötü oynayanlara, AFK’lara, sövenlere karşı oldukça sabırlı bir insanım. Neticede hepsinin çözümü iyi oynayarak oyunu taşımak ki “İyi oynuyorum ama küme yükselemiyorum” diyen kişilere pek katılmıyorum. Lakin oyunda öyle bir kitle var ki oyunu rezil ediyor. “Trip Atanlar”.

Bu kitle kadar rezil bir kitle yok şu oyunda. Alt koridor oynayanlar daha sık karşılaşmıştır bu tip insanlarla. Olur olmadık şeylere bildiğin gönül koyup küsüyorlar. İki kişi bir koridorada gittiğimiz için tek kişi kazanmak neredeyse imkansız. Yanınızdaki oyuncunun en kötü ihtimalle rakibe düz vurması, hasar alması, büyü ve yetenek kullanması lazım ki koridoru kazanasınız. Fakat bu insanlar küstükleri için yetenek, büyü kullanmıyor; destekse size yardımcı olmuyor, nişancı ise rakiple takas girmeniz durumda size en ufak yardımda bulunmuyor.

Daha çok destek rolünde gördüm bu tip davranışları. Çok ilginç gerçekten. Koridoru kaybetmeniz olası olduğu için rakibin hata yapmasını beklemekten başka çareniz kalmıyor.

Eğer bu yazıyı okuyup bu tip davranışlarda bulanan oyuncular varsa lütfen yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın arkadaşımla5 oyunda kafalarımız uyuşmuyor ve bu yüzden onla oyun oynamıyorum.

Tabii bir de şu var. Thresh oynayan destek düşünün, bir de Draven oynayan nişancı düşünün. Draven'ın beklentisi Thresh her attığı hook'u tuttursun, w atarken q atsın hemen r atıp e atsın bu sürede düz vurup bekleme süresi biten q ile desteği çekip flash e atsın. Kendisi mi? Q açsın düz vursun işte, nişancı ya başka ne yapacak? Adam üstüne yetenek atarsa niye kaçsın? O yetenekler tutturulması için var. Kafa atar sonuçta nişancıyı korumak zorundalar.

Bu durumda Thresh her şeyi yapamadığı için Draven "*** noobu sil oyunu" der, Thresh lane'i terk eder. Draven'ın ailesine, ceddine ve envai düşüncesine karşı alt koridor tecavüz eder, Thresh warmog vs kasıp diğer laneleri roamlar durur. Gerisi oyuncuların ve diğer koridorların yeteneğine göre oyun değişir.

Oyunu bu kadar ciddi alma çünkü sen bunu yazdıktan sonra o adamlarda bir şey değiştiremeyeceksin.Keşke böyle olmasaydı ama dediğim gibi oyunları çok ciddiye alma çünkü keyif almak için giriyorsun ve sinirli bir şekilde çıkıyorsun.

Ben bu tarz olaylar yüzünden 2 kere 14 gün ban yedim küfürden. Artık takmıyorum gereksiz konuşanları da muteliyorum direkt. Adam bile bile feedliyorsa oyunuma bakıyorum muteliyorum. Oyun sonuda reportluyorum. Çok sinir olursam Youtube'dan video falan izliyorum 3-4 dakika sonra oynamaya devam ediyorum falan.

İyi oynuyorum ama yükselemiyorum ben de. Nedeni, LoL TR'nin leş olması. Rankedda bronz falansın diyelim, takımındaki adam 0-8 gidiyor. Karşına dakika 20'de 4 item Garen geliyor diyelim. Bu adam oyunu bilmese bile, Garen oynuyor, ne zorluğu var, taşıyacak takımını. Sen de küme düşeceksin. Aslında goldluk oyuncusun ama bu oyun takım oyunu, 1 kişi tüm takımı taşıyamaz. Taşıyorsa zaten o adam bildiğin smurftur. Normalde master elo falan olması gerekirken bronzda oynuyordur.

En yakın arkadaşımla5 oyunda kafalarımız uyuşmuyor ve bu yüzden onla oyun oynamıyorum.

Dostum doğru olanı yapıyorsun da konu ile ne alakası var bu yorumun?

Bu dediklerini (her hookun tutması dışında) altın küme ve üstü, lig atlamak isteyen her destek yapıyor zaten. Daha düşük kümelerde de ana rölü destek olan çoğu oyuncu bunları uyguluyor. İyi mekanik = iyi oynamak değildir.

Nişancı konusunda yanılıyorsunuz. Belliki oyun bilginiz az. Koridor aşamasının temeli minyon dalgası kontrolüdür. Alt koridorda 2 kişi oynandığı için eşleşmelerinin çeşitliliği diğer koridorlara göre daha fazla. Nişancıların bu eşleşmelerde minyon dalgasını nasıl kontrol edeceklerini bilmeleri ve uygulamaları lazım.

Dostum sana hak vermiyorum, bilerek oyunun içine edenler yüzünden kaç haftadır kümeden çıkamıyorum. Bazen kötü oynayabilirsiniz, ama kimsenin de bilerek başkasının oyununa edecek diye bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…