Yeni FreeDOS laptopa iki kere format atmak sorun yaratır mı?

moonirs

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni FreeDOS bir laptopum var Windows 11 kurmuştum çok fazla araştırmadan fakat bazı özellikleri desteklemiyor, o yüzden Windows 10 kurmak istiyorum ve garanti kapsamı konusunda sorun yaşar mıyım veya laptopa çok zarar verir mi emin değilim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

En fazla SSD'nin okuma yazma omrunden 30 40 GB (%1 bile değil SSD'nin kalitesine göre 1'den çok çok daha az) yersin.

İster HDD ister SSD olsun format atınca veriler hemen silinmez, üzerine yazılacak listesine alınır sadece. HDD direk üzerine yazar, SSD önce hücreleri silip sonra yazar. Peki SSD zaten siliyorsa niye hemen silinmiyor? SSDler hücrelerin sağlığı benzer kalsın diye sürekli farklı hücrelere yazar o yüzden sıra hemen format atılan hücrelere gelmez biraz kullanımdan sonra gelir. Uzun lafın kısası format atmanın hiçbir zararı yok, bir dosyayı silmekle aynı işlem.

Detaylı açıklama için çok teşekkürler..

Hocam bir sorum olacaktı. Peki nasıl 10 yıl önce sildiğim bir fotoğrafı 3 5 günlük uğraş sonucunda kurtarabiliyorum düşük bir ihtimallede olsa nasıl olsa bu disk ha bire dolup boşalıyor?

Hocam bir sorum olacaktı. Peki nasıl 10 yıl önce sildiğim bir fotoğrafı 3 5 günlük uğraş sonucunda kurtarabiliyorum düşük bir ihtimallede olsa nasıl olsa bu disk ha bire dolup boşalıyor?

Kısaca açıklarsam HDD nerede ne yazılı olduğunu bilemez, işletim sistemi kayıtlarından okur. Bir şeyi silince de bu kaydı ''silindi'' olarak değiştiriyoruz aslında yani HDD artık orada bir şey yazılı olduğunu bilmiyor. Ne kadar dayanacağı şansa bağlı ertesi gün üzerine bir şey yazılabilir ama özellikle küçük bir dosyaysa uzun süre dayanabilir. Bu silindi kaydının kurtarma programlarıyla bulunması dosyanın sağlam olduğu anlamına da gelmiyor, özellikle büyük dosyalar bozulmuştur garanti.

Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…