Yeni Gelecek Olan GDDR5X GTX 1080 Düşünceleriniz

  • Konuyu başlatan Eden Dust
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.661
Tam tersi bu kart tam 4k oyun için. İş amaçlı olarak 1000 dolarlık GTX TITAN X Pascal alınır. Gtx 1080 ti oyun için.
Ben fiyat açısından değerlendirmiştim . 4k oyun için çok iyi bir kart olur ancak artık titan almanın pek bir manası kalmadı gibi. Zaten biz ikisinide alamıyoruz.
 
Nvidia, orta segmentte AMD ile baş edemeyince, üst segmente saldırıyor. Ne yapacağını şaşırdı.

Hocam siz de haksızlık etmişsiniz, bence baş edememe gibi bir durum yok, daha güçlüsünü yapan, güçsüzünü yapamaz mı? Ama rakibi olmadığı için, intel gibi fiyatları aşırı, VEGA iyi olursa, o alanda da rekabet gelir elbet.
 
Ben performans anlamında demek istemedim. Ben fiyat anlamında demek istedim.
 
O başlık 1080 Tİ olacak, 1080 değil. Gayet fiyat olarak başarılı bir kart olmuş. 1080 Tİ, GTX 1080 modelinden %35, Titan XP modelinden de %10 daha performanslı.

Bu konuda gerçekten bilgili olduğunu düşünüyorum, o sebeple bu soruyu sana sormak istedim. GTX1080 yeni çıktığında da fiyatına 3500₺ denmişti, şimdi GTX1080Ti içinde böyle dendi sence fiyat gerçekten böyle olur mu ? Ve bunu beklemeye değer mi fiyat 1080'e bu kadar yakın olacaksa?
 
AMD'de de Nvidia'da da baş edememe gibi bir durum yok. Her 2 firmada farklı stratejiler sergiliyor. AMD, %85'lik kesime hitap ederken ilk etapta Nvidia, %15'lik kesime hitap etti. Güçlüsünü yapan, güçsüzünü yapamaz mı konusunda da elbete yapar.

O başlık 1080 Tİ olacak, 1080 değil. Gayet fiyat olarak başarılı bir kart olmuş. 1080 Tİ, GTX 1080 modelinden %35, Titan XP modelinden de %10 daha performanslı.
Titan X'den %10 daha hızlı olacağını düşünmüyorum ben. En fazla %5. Fakat fiyatına göre oldukça güzel bir kart GTX 1080 Ti, Titan X'e göre.

Bence GTX 1080 Ti alınmamalı. Ne de olsa Volta GPU'ları geliyor ve artık ömrü tükenmiş GDDR5 bellekler yerine AMD ve SK Hynix'in geliştirdiği HBM Bellekler kullanacak. Daha az güç tüketen ve daha yüksek performans sunan ve bunu çok daha az alan kaplayarak sağlıyor HBM. O yüzden GTX 1080 Ti yerine Volta ve Vega mimarileri beklenmeli.

GTX 1080 Ti alan birisi performans olarak asla üzülmez. Ama VEGA ve VOLTA GPU'ları geldiğinde üzülürler. 2 Ay içerisinde gelecek (Tahmin. Nisanda VEGA tanıtılıyor).
 
Katılıyorum. Bu kadar beklemişsiniz.Önerim, biraz daha bekleyip, rekabet arttığında, uygun fiyata yüksek performanslı kartlar almak. Bu benim düşüncem. Yine de siz bilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…