Yeni gitar mı, pedal mı almalı?

FurkanKeremX24

Hectopat
Merhaba, yaklaşık 4-5 aydır elektrogitar öğreniyorum ve bu süreçte geliştikçe ekipmanlarımın da yetersizliği biraz daha belirginleşiyor. İlk gitar almaya gittiğimde bilgisizliğim yüzünden Single-coil bir gitar aldım ancak çoğu yerde humbucker manyetikli gitarların metal türü için daha iyi olduğu söyleniyor. Jay Turser JT-300-TSB Elektro Gitar şu an elimdeki gitar bu ve sadece ton olarak değil okuldaki gitarla karşılatırınca çalımında dahi biraz zorluk çektiriyor. Sizce 3200 TL verip metal zone gibi bir distortion pedalı almak mı yoksa bütçeyi artırıp kaliteli bir humbucker manyetikli gitar almak mı mantıklı olur? Amacım daha distortionlu bir ton elde etmek. Genelde Black metal ve diğer metal türlerini çalıyorum. Şu an kullandığım amfi ise Blackstar ID:Core 10. Gelecek cevaplar için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Manyetiğin sert tonla ilgisi yoktur. Gitarın netliğini ve karakterini verir. Tonun sertliğini amfi belirler. Single coil le de sert tonlar çalınır.

Sizin henüz ton üretmek üzerine yeterli tecrübeniz bulunmuyor. 5 ay yeterli bir süre değil. Ton elde etmek kimi gitaristlerin 10 yılını bile alır. Acele etmeyin.
Çalıma odaklanın. Blackstar amfi bu iş için yeterlidir. Pedal almanıza da gerek yok. Paranız boşa gider. O amfi, aslında bir prossesör olduğu için içinde pedal similasyonlarını da barındırıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…