ali ekinci
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzerine yeni bir harddisk aldım ve bunu casper nirvana i5'e taktım ama reboot and select proper boot device hatası verdi. Harddiskte windows kurulu değil. Harddisk sata girişli. Bende sata girişli hardiski okuma aparatı da var. Onu çalışan bir toshiba laptopa bahsettigim aparat ile taktığımda sağ alt köşede kullanıma hazır yazısı çıktı. Bilgisayarımda ilk başta göremedim. Disklerin olduğu kısımda bulamayınca. Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp yönet kısmından disklerin olduğu kısımdan yeni bir basit birim oluşturdum ve boş harddisk'i biçimlendirip bilgisayarım sekmesinde disklerin olduğu kısımda görünür hale getirdim. Daha sonra harddiski olmayan bilgisayara casper'a taktım yine reboot and select proper boot device hatası aldım. Windows 8.1'i kurayım dedim. Biostan boot kısmından cdd ile başlatı kaydedip formatla kuruluma başladım bu seferde Windows 8.1 in ürün anahtarı kısmında Windows 8.1 için yazdığım birçok lisans anahtarı için Windows 8.1 ürün anahtarı doğrulanmadı yazısı çıkıyor .Casperın sağlam olduğu konusunda şüphem yok çünkü başka harddiskleri okuyor. Yeni aldığım harddiski toshiba'ya aparatsız taktıgımda yine reboot and select hatası alıyorum. Sitedeki yazıların çoğunu okudum ama nafile. Çözümü uefi likısımda değişiklik yap demişler. Uefi'li kısım casper biosunda yok ben görmedim. Gerek olursa biosun fotosunu çekipte atabilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: