@Jira Evet 1000 km ile bile tüm çevre ve kültür değişiyor. Ülke değişse daha büyük bir kültür şoku olurdu ama farklı ülkelere taşınmak bizim için zaten imkansız yoksa imkanlı olsaydı o durumu da düşünüp ayrı bir korkardım. Buraya gelirken çok büyük beklenti içindeydim ve her şeyin fos çıkması bizi mutsuzluğa iten en büyük etken oldu evet doğru bir tespit. Olumlu tarafları inan uzun zamandır düşünüyorum ama olmuyor kafamdaki o dengeyi kuramıyorum çünkü eski yerdeki çevreyi, alışkanlıkları, havayı ve suyu vesaire bütün o şeylerin verdiği huzuru kaybetmiş olmak olumluları gölgede bırakıyor.
@foreignersgod Evet gezdik. Ulaşım biraz uzun sürse de birkaç yere gittik. Eski yerde olmayan şeyler burada var ama alışmak için gerçekten ne kadar daha zaman lazım bilemiyorum. Zaman ilacının tesiri ne zaman etkisini gösterecek acaba.
@irfanGnll Biz de seninkine benzer şekilde 7 sene içersinde 5 defa ev değiştirdik ancak bunların ilkinde 16 yaşındaydım ve şimdiye göre o zaman hiçbir şeyin farkında değilmişim meğerse. Diğerleri hariç, 19 yaşından 23'e kadar tek bir yerde yaşayınca, kafadaki hafiften olgunlaşmaya başlama çağı gibi bir şeyin içine denk gelmiş olacak ki, her şeyin daha bir farkında olarak hissettim bütün o değişimleri. O yüzden bu kadar fazla etki etmiş olabileceğini düşünüyorum.
@Wei Shen Evet aşağı yukarı o dediklerinden kopup gitmiş sayılırım. Küçükken yaşadığım değişimi daha kolay atlatmışım diye düşünüyorum ama şu anki mental durumum, bunun o kadar kolay olmasına izin vermeyecek. Aslında başka çare varmış ama yaşayıp öğrendikten sonra o şeyin çare olduğunun farkına vardım. Atamayı hiç istememek mesela, veya atamayı yazsak bile buranın çıkmaması ve eski yerde yaşamaya devam etmek birer seçenekmiş. Ama Nisan ve Mayıs aylarında benim kafamda ne olursa olsun gitmek olduğu için başka bir şey düşünemiyordum. Çok büyük hataymış ve hatayı düzeltmenin, beklemeyip alışmaktan başka hiçbir yolu da yok işte.
@Silinen üye Kesinlikle tamamen aynı düşünüyorum. Kelimesi kelimesine harfi harfine benim hissettiğim şeyleri yazdın. Oyunda olsak ve yeni bir şey denesem ve beğenmesem kolaylıkla eski kayıtlara dönerim mesela. Hayatın acı gerçeği ise bu tarz bir dönüşün çoğu zaman olanaksız olması.
@ThE bEsT O şekilde ayrıntı vermeyi tercih etmedim. Çünkü onları söylersem her şeyi en baştan daha da detaylı anlatmam gerekir.