Yeni HDD'yi Bilgisayara Tanıtmak İçin Format Atmak Gerekir Mi?

isuniell

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba benim HDD siparişim biraz gecikti, ben sistemi kurmak istiyorum SSD üzerine ve işletim sistemini de kuracağım. 1-2 günde HDD gelir diye düşünüyorum, bunu PC'ye tanıtmak için format atmam gerekiyor mu yoksa takar takmaz görünür mü?

Anladığım kadarıyla SSD sistemin kurulu olduğu disk olacak. Eğer yeni gelecek olan HDD ikincil disk olacaksa format atmana gerek yok. Yeni HDD'yi takacaksın ve biçimlendireceksin (yeni diski). Sonra kullanacaksın.

Anladığım kadarıyla SSD sistemin kurulu olduğu disk olacak. Eğer yeni gelecek olan HDD ikincil disk olacaksa format atmana gerek yok. Yeni HDD'yi takacaksın ve biçimlendireceksin (yeni diski). Sonra kullanacaksın.

Evet doğru anlamışsın teşekkür ederim bilgilendirme için.

Disk nasıl biçimlendiriliyor?

Windows kurulum adımlarında seçenekler içinde mevcut. Arkadaşın sorusunda disk yeni olduğu için biçimlendirmesi gerekliydi. Format demek biçimlendirmek demek.

Yanlış hatırlamıyorsam sonradan anakartınıza bağladığınız veri tutucuları (HDD ya da SSD farkı olmadan) format gerekmeksizin kullanabilirsiniz.

Bilgisayarım>sağ tuş > Yönet(Admin gerektirir)>Depolama kısmında tanımlanmamış bir disk görmelisiniz. Siyah olan volume kısmına sağ tıklayıp yeni birim ekle'yi seçtiğinizde (En azından ben böyle hatırlıyorum) kısa bir işlemin ardından bilgisayarım sekmesinde diskiniz görünecektir.

Yeni konu açmadım benzeri durumdan mağdur olduğum için kesin olarak format atmak gerekmiyor mu ayrıca hdd içindeki dosyaları silmeden kullanmak münkün mü ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…