Yeni İnternet Sağlayıcısına Geçmek

JuliKingsley

Megapat
Daha fazla  
Donanım konusunda ve oyunlar konusunda bilgiliyim ama internete gelince biraz bilgisizim. O yüzden biraz sorularım olacak.

8 Kasım 2018'de Turk Telekom ile olan taahütüm sonunda bitiyor. 60 TL'ye 6 Mbit'i geçmeyen AKK'si de 50 GB gibi olduğunu tahmin ettiğim (paketi ben almamıştım) çünkü 5 günde AKK aşılıyordu. Bu paketi kullanıyordum bıkmıştım arkadaşlarım 10 GB PUBG güncellemesini 3-4 saatte indirirken ben gün boyu bekliyordum :(

Yeni bir internet sağlayıcıya geçeceğim.Araştırmalarıma göre Turknet iyi gözüküyor. Ona geçmeyi planlıyorum. 65 TL iyi fiyat 100 Mbit'e kadar akksiz internet veriliyormuş.

Birkaç sorum şunlar;
  • Hangi internet sağlayıcıya geçeyim aylık çok yüksek fiyatlara çıkmadan ve AKK'siz olan bir paketi tercih etmek istiyorum. Genel olarak oyun oynuyorum ama oyun indirmeleri video izlemelerim de bol bol oluyor.
  • Fiyat Aralığı Maksimum bir fiyat belirlemedim ama çok abartılı olmasın.
  • Geri kalan sorularım Turknet'i seçersem ne olur ve birkaç farklı soru olacaktır.
  • TD-W9970V3 isimli modemi kullanıyorum arkadaşlar ve hiçbir fikirim yok eğer Turknet kullanırsam 100 mbit'e kadar olan paketten kaç Mbit hız alırım. Adresim ile turknet sitesinden sorguladığımda 35 mbit ortalama hız yazmıştı.Birde modem VDSL olunca hızlı oluyor gibi bir şey duydum. Benim modemim iyi midir ortalama kaç hız alırım ?
  • TTNet'ten Turknet / Superonline... gibi bir ISS'ye geçince özel bir ayrı kurum gerekiyor mu? Kastettiğim şey kurulum ekibi, modem değişikliği, kablo değişikliği vb gibi.
  • Online oyunlarda ping artışı olur mu, azalışı olur mu?
  • Evde Wi-Fi'ye bağlanan birisi olursa sadece bir kişi olduğunda ping artışı yaşar mıyım
Biraz fazla uzun yazı oldu fakat gerçekten bilgim yok ve bilgilenebileceğim biride yok. Kimse sorsam bilmiyor. İSS'lere sorup konuşmak ise objektif bir cevap almamı sağlamayacağından dolayı sizlere sordum. Umarım yardım edersiniz, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
elindeki modem vdsl destekli hattın falan değişmeyecek sadece port değişikliği yapılacak ortalama santrale yakınsan 30 falan alırsın turknette bir sorun olduğunda müşteri hizmetleri yok ulaşamazsın sadece kayıt bırakırsan ararlar seni sana tavsiyem ankarada yaşıyorsan millenicom alman yada netspeede falan da bak

Türknet güzel firma ama altyapın varsa senin için güzel oluyor.. Türknet'in resmi sitesinden ''Ne hız alırım?'' sorgulama yap. Aktif altyapı altındaysan veya 50-75Mbps'ye kadar destekliyorsa alabilirsin sıkıntı olmayacağını düşünüyorum..

Alternatif olarak Vodafone'nun tarifelerinede bakabilirsiniz. Ucuz güzel tarifeleri var mesela 100Mbps 100GB AKN'li bir paketi 70TL, 200GB AKN'li 80TL. Zaten Türknet hariç daha AKN'siz ucuz veren bir firma yok şuanda 2019'a kadar. Önemli olan AKN sonrası hız kaça düştüğü bence 100Mbps hız AKN sonrası 24Mbps'ye düşüyor.. Bence Türkiye şartlarında 24Mbps hız düşük değil.

Her An İnternete Bağlı Kal

Adresinizde bakır altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz.

Bu hatayı veriyor ama 2-3 gün önce baktığımda 35 Mbit Download , 3 Mbit Upload alırsınız yazıyordu.

Ankara'da yaşamıyorum.Denizli'de yaşıyorum.

AKK olmaması veya olacaksada 150 minimum olması aşımındada 3 gibi düşük bir miktara düşmemesi lazım onlarla uğraşmak istemek istemiyorum.Mümkünse AKK'siz istiyorum en iyi Turknet gibi duruyor.
Bu arada internet hızı olarak Minimum 16 Mbit'i sabit almak istiyorum.Yeter artık oyunları 300 kb/s sabit hızla indirmek insanı kanser üstüne kanser ediyor.Ping desen zaten 100-130 arası oluyor.O çok büyük sıkıntı değil şuanlık.

PUBG'ye güncelleme geliyor 10 gb ben o güncellemenin geldiği gün kendime diyorum pubg 1-2 gün giremeyeceğim diye.

Donanım konusunda ve oyunlar konusunda bilgiliyim ama internete gelince biraz bilgisizim. O yüzden biraz sorularım olacak.

8 Kasım 2018'de Turk Telekom ile olan taahütüm sonunda bitiyor. 60 TL'ye 6 Mbit'i geçmeyen AKK'si de 50 GB gibi olduğunu tahmin ettiğim (paketi ben almamıştım) çünkü 5 günde AKK aşılıyordu. Bu paketi kullanıyordum bıkmıştım arkadaşlarım 10 GB PUBG güncellemesini 3-4 saatte indirirken ben gün boyu bekliyordum :(

Yeni bir internet sağlayıcıya geçeceğim.Araştırmalarıma göre Turknet iyi gözüküyor. Ona geçmeyi planlıyorum. 65 TL iyi fiyat 100 Mbit'e kadar akksiz internet veriliyormuş.

Birkaç sorum şunlar;
  • Hangi internet sağlayıcıya geçeyim aylık çok yüksek fiyatlara çıkmadan ve AKK'siz olan bir paketi tercih etmek istiyorum. Genel olarak oyun oynuyorum ama oyun indirmeleri video izlemelerim de bol bol oluyor.
  • Fiyat Aralığı Maksimum bir fiyat belirlemedim ama çok abartılı olmasın.
  • Geri kalan sorularım Turknet'i seçersem ne olur ve birkaç farklı soru olacaktır.
  • TD-W9970V3 isimli modemi kullanıyorum arkadaşlar ve hiçbir fikirim yok eğer Turknet kullanırsam 100 mbit'e kadar olan paketten kaç Mbit hız alırım. Adresim ile turknet sitesinden sorguladığımda 35 mbit ortalama hız yazmıştı.Birde modem VDSL olunca hızlı oluyor gibi bir şey duydum. Benim modemim iyi midir ortalama kaç hız alırım ?
  • TTNet'ten Turknet / Superonline... gibi bir ISS'ye geçince özel bir ayrı kurum gerekiyor mu? Kastettiğim şey kurulum ekibi, modem değişikliği, kablo değişikliği vb gibi.
  • Online oyunlarda ping artışı olur mu, azalışı olur mu?
  • Evde Wi-Fi'ye bağlanan birisi olursa sadece bir kişi olduğunda ping artışı yaşar mıyım
Biraz fazla uzun yazı oldu fakat gerçekten bilgim yok ve bilgilenebileceğim biride yok. Kimse sorsam bilmiyor. İSS'lere sorup konuşmak ise objektif bir cevap almamı sağlamayacağından dolayı sizlere sordum. Umarım yardım edersiniz, iyi forumlar.

Selamlar;

Kardeşim 1 yıl dır ''Türknet'' Kullanıyorum ve bu 1 yıl içerisinde çok nadir sorun yaşadım.

Yaşadığım sorunlarda zaten ttnet alt yapısı kaynaklıydı. Şimdi Türknet almak için en önemli unsuru söylüyorum sana :) Alt yapı kaliten. Alt yapın da VDSL2 yok ise bırak Türkneti, TTNET bile berbat.
Türkiye deki en önemli sorun alt yapı kalitesidir. Bende zamanında TTNET deydim senin gibi :) Arsamı müteahhit firmasına verdim 1 yıl sonra taşındım ve işte o zaman kötü haberi aldım, bırakın interneti alt yapı adına hiç bir şey yoktu :) 5 ay kalmıştı ttnet sözleşmemin bitmesine, bu yüzden dondurdular. Tabi ki hemen genel müdürlüğe gittim dilekçe verdim alt yapı çekilmesi için, tabi ki sallamadılar :) 1 ay boyunca gittim geldim ses seda yok :) sonra gözüm karardı benim genel müdür ile kavga ettim ve 3 ay sonra fiber ve vdsl2 alt yapı çekildi 150 metre kazı yaptılar.

Bende zaten bir kere kurulmuşum ttnete, hemen gittim dondurulan internetimi iptal ettirdim ve Türknete başvurdum. Yalan yok evrak işleri kargo filan derken yaklaşık 5-6 gün sürdü işlemler. YAPA alt yapısın da olmadığım için normalde 75 mb alabiliyorum ancak VAE olduğundan 35 mb hız verdiler. Ping değerimde ASUS N16 modem ile 4 :) Baya uzattım, kısacası alt yapını kontrol ettir bir şekilde, kaliteli ise hiç düşünme bile kardeşim. Karşılaştırdım TTNET fiber alayım dedim bir ara, paketlere baktım şuan AKN'siz bir fiber paketi 200 küsür TTNET' de. İyi düşün iyi araştır. Alt yapın iyi ise hiç düşünme :)
Adsız.jpg

Adresinizde bakır altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz.

Bu hatayı veriyor ama 2-3 gün önce baktığımda 35 Mbit Download , 3 Mbit Upload alırsınız yazıyordu.

Ankara'da yaşamıyorum.Denizli'de yaşıyorum.

AKK olmaması veya olacaksada 150 minimum olması aşımındada 3 gibi düşük bir miktara düşmemesi lazım onlarla uğraşmak istemek istemiyorum.Mümkünse AKK'siz istiyorum en iyi Turknet gibi duruyor.
Bu arada internet hızı olarak Minimum 16 Mbit'i sabit almak istiyorum.Yeter artık oyunları 300 kb/s sabit hızla indirmek insanı kanser üstüne kanser ediyor.Ping desen zaten 100-130 arası oluyor.O çok büyük sıkıntı değil şuanlık.

PUBG'ye güncelleme geliyor 10 gb ben o güncellemenin geldiği gün kendime diyorum pubg 1-2 gün giremeyeceğim diye.

Kardeşim ''Adresinizde bakır altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz'' bende de var ve sebebi ttnet ya da başka bir firma tarafından Fiber alt yapı çekilmesidir. Araştırdım ve sonunda öğrendim.
İlk zaman benimde gözüküyordu alacağım hız. Vdsl2 hat çekilmişti yakın zamanda fiber kablo çektiler, meğerse sorun oradaymış :) fiber hat çekilince bakır kablo yok hatası veriyor ancak arayıp başvurduğunda bağlıyorlar, bir arkadaşımı o hatayı almasına rağmen arkadaşını getir ile abone yaptım :)

Son düzenleme:
Selamlar;

Kardeşim 1 yıl dır ''Türknet'' Kullanıyorum ve bu 1 yıl içerisinde çok nadir sorun yaşadım.

Yaşadığım sorunlarda zaten ttnet alt yapısı kaynaklıydı. Şimdi Türknet almak için en önemli unsuru söylüyorum sana :) Alt yapı kaliten. Alt yapın da VDSL2 yok ise bırak Türkneti, TTNET bile berbat.
Türkiye deki en önemli sorun alt yapı kalitesidir. Bende zamanında TTNET deydim senin gibi :) Arsamı müteahhit firmasına verdim 1 yıl sonra taşındım ve işte o zaman kötü haberi aldım, bırakın interneti alt yapı adına hiç bir şey yoktu :) 5 ay kalmıştı ttnet sözleşmemin bitmesine, bu yüzden dondurdular. Tabi ki hemen genel müdürlüğe gittim dilekçe verdim alt yapı çekilmesi için, tabi ki sallamadılar :) 1 ay boyunca gittim geldim ses seda yok :) sonra gözüm karardı benim genel müdür ile kavga ettim ve 3 ay sonra fiber ve vdsl2 alt yapı çekildi 150 metre kazı yaptılar.

Bende zaten bir kere kurulmuşum ttnete, hemen gittim dondurulan internetimi iptal ettirdim ve Türknete başvurdum. Yalan yok evrak işleri kargo filan derken yaklaşık 5-6 gün sürdü işlemler. YAPA alt yapısın da olmadığım için normalde 75 mb alabiliyorum ancak VAE olduğundan 35 mb hız verdiler. Ping değerimde ASUS N16 modem ile 4 :) Baya uzattım, kısacası alt yapını kontrol ettir bir şekilde, kaliteli ise hiç düşünme bile kardeşim. Karşılaştırdım TTNET fiber alayım dedim bir ara, paketlere baktım şuan AKN'siz bir fiber paketi 200 küsür TTNET' de. İyi düşün iyi araştır. Alt yapın iyi ise hiç düşünme :)Eki Görüntüle 339695

Kardeşim ''Adresinizde bakır altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz'' bende de var ve sebebi ttnet ya da başka bir firma tarafından Fiber alt yapı çekilmesidir. Araştırdım ve sonunda öğrendim.
İlk zaman benimde gözüküyordu alacağım hız. Vdsl2 hat çekilmişti yakın zamanda fiber kablo çektiler, meğerse sorun oradaymış :) fiber hat çekilince bakır kablo yok hatası veriyor ancak arayıp başvurduğunda bağlıyorlar, bir arkadaşımı o hatayı almasına rağmen arkadaşını getir ile abone yaptım :)

Tam tersine uzun yazman çok daha mutlu etti beni teşekkür ederim öncelikle , vdsl destekleyen modemim var ama altyapı konusunda hiçbir bilgim yok.internette altyapı araştırırken rastladığım hiçbiryerde bulamıyorum belirli bir bilgi ya altyapı yok diyor yada bakır kablo falan diyor.TTNET veya Turknet'i arayıp altyapıyı sormak istiyorum.Benim ihtiyacım olan en az 150 gb akkli mümkünse hiç olmayan En az 16mbit internet tabii ne kadar yüksek o kadar iyi ,

Turknet veya TT'u altyapı için

Netspeed veya Turknet'ide internet için arayacağım.

Tam tersine uzun yazman çok daha mutlu etti beni teşekkür ederim öncelikle , vdsl destekleyen modemim var ama altyapı konusunda hiçbir bilgim yok.internette altyapı araştırırken rastladığım hiçbiryerde bulamıyorum belirli bir bilgi ya altyapı yok diyor yada bakır kablo falan diyor.TTNET veya Turknet'i arayıp altyapıyı sormak istiyorum.Benim ihtiyacım olan en az 150 gb akkli mümkünse hiç olmayan En az 16mbit internet tabii ne kadar yüksek o kadar iyi ,

Turknet veya TT'u altyapı için

Netspeed veya Turknet'ide internet için arayacağım.

Rica ederim, sorun var ise sorabilirsin her konuda. Uzun zamandır internet ve alt yapı konularını takip ediyorum. Uzmanlaştım diyebilirim :)

Turknet'in de alt yapı kontrol yaptığında, 35 Mbit verebiliyoruz yazıyor ise VDSL desteklidir alt yapın. Zaten bakır alt yapı yok demesi de hem fiber hem vdsl alt yapın var demektir aslında. Türkneti aradığında sorun çıkaracaklarını sanmam. Dediğim gibi bakır alt yapı yok hatası şuan bende de var ama türkneti 1 yıldır kullanıyorum ve arkadaşıma da 2 ay önce bağlattım aynı hata olmasına rağmen. Bir de şunu belirteyim. Bakır alt yapı yok hatasını araştırdım demiştim ya, onu türknet den öğrendim, Fiber olduğu için bakır hatası aldığımı :) Türknet de bence sorun yaşamazsın. Ben her ay 1 TB AKN getiriyorum ve hızım halen 35 Mbit yani Kota yok :) Bir de şu var Türknet bağlatır isen ASUS modem almanı tavsiye ederim. Ping değerleri daha iyi ASUS modemlerin. TPLİNK in modemi vardı daha önce 7-8 Ping alır iken ASUS DSL n16 modemini aldım ve şuan 4-5 Ping alıyorum. Tavsiye ederim :)

Neden Türknet dersen;

1- Taahhüt yok
2- AKN yok
3- Alt yapın iyi ise VAE üzerinden 35 mb ve kaliteli internet alabiliyorsun.
4- Verilen hizmete karşılık aldıkları miktar çok komik 64.99 TL :)
5- YAPA yani Türknet' in kendi alt yapısına geçtiğinde, Upload hızında normalden çok çok fazla oluyor :)

Dediğim gibi sorun var ise sorabilirsin :)

Son düzenleme:
2 farklı internet olduğundan karıştırmışım.Benim internetim Aralıkta bitecekmiş daha 1 ayı var yani.Turknetle konuştuğumda altyapınız var evet fakat port yok dediler.Ayrıca cayma ücreti 120 TL'ye kadar ödüyoruz dediler 1 ay kaldı 24 aylık taahütten acaba ne kadar cayma ücreti ödenir 120den az ise direk geçmek istiyorum.

Port için TTNET'i aramadım Turknete geçmeye çalışacağım için büyük ihtimalle yok derler dedi bir arkadaşım.

Bana açıklarmısınız nedir bu birde istesem ttnet'i arayıp ne kaybederim verirler mi hiçbir fikrim yok aydınlatırsanız mutlu olurum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı