Yeni İnternet Sağlayıcısına Geçmek

2 farklı internet olduğundan karıştırmışım.Benim internetim Aralıkta bitecekmiş daha 1 ayı var yani.Turknetle konuştuğumda altyapınız var evet fakat port yok dediler.Ayrıca cayma ücreti 120 TL'ye kadar ödüyoruz dediler 1 ay kaldı 24 aylık taahütten acaba ne kadar cayma ücreti ödenir 120den az ise direk geçmek istiyorum.

Port için TTNET'i aramadım Turknete geçmeye çalışacağım için büyük ihtimalle yok derler dedi bir arkadaşım.

Bana açıklarmısınız nedir bu birde istesem ttnet'i arayıp ne kaybederim verirler mi hiçbir fikrim yok aydınlatırsanız mutlu olurum.

Alt yapınız vdsl destekliyor ise port verirler o konuda sorun olmaz, ancak 1 ayım kalmış diyorsunuz. Cayma bedeli şöyle işler, normalde alacağınız int fiyatı 120 TL dir, tahaddüt ile 70 TL ye vereceklerdir yani 50 tl indirimli. Şimdi ilk 2-3 ayınızda iptal etmek isterseniz kullandığınız ay kadar indirim farkını alırlar yani 3 ay ise her ay için 50 TL indirim yapmışlardı, 150 TL . Ancak 24 ay ya da 1 yıl tahaddüt yaptıysanız ve son 1 ayım kaldı diyorsunuz, bu size pahalıya patlar, yaklaşık 12 ay ise 11 ayın indirim bedelini isterler buda 550 TL olur. 24 ay ise 23 ayın indirim bedelini isterler. 1 ay daha sabredin tahaddüt bitsin ondan sonra TÜRKNET' e başvuru yapın. Birde mesela aradınız port vermediler, direk GENEL müdürlüğe gidip dilekçe ile başvurun o zaman port alırsınız, dediğiniz gibi ttnet gıcıklık yapabilir :)

NetSpeed 75MB 200GB AKK'lı paketi 65TL idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam. TürkNet gibi karşınızda muhatap bulamama sorununuz olmuyor. Ben de TürkNet kullanıyorum fakat yakın zamanda NetSpeed'e terfi edeceğim gibi duruyor.

NetSpeed 75MB 200GB AKK'lı paketi 65TL idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam. TürkNet gibi karşınızda muhatap bulamama sorununuz olmuyor. Ben de TürkNet kullanıyorum fakat yakın zamanda NetSpeed'e terfi edeceğim gibi duruyor.

Doğrudur, internet türkiyede öyle kötü bir noktadaki, ben yıllarca ttnet kullandım sürekli bir sorun yaşadım ve akk ile uğraştım. Yok gece 2-8 yok 50 gb - 100 gb :) Kendi evime geçtim, alt yapı gelmemişti yeni bina olduğu için. Eski evimdeki hattı buraya taşımak istedim, port yok diye 6 ay beklettiler beni. Genel müd ile kavga ettim 1 ay gidip geldikten sonra ve geçen sene Ağustos ayında 150 metre kazı yaptırıp fiber ve vdsl alt yapı çektirttim ttnete. 5 ay dondurdukları için iptal etme hakkımı kullanıp TÜRKNET e başvurdum, 1 yılı geçti TÜRKNET kullanımın. Yaşadığım sorunlar 1 elin parmağını geçmez, o sorunlar da akşam 8 den sonra int pinginin yükselmesi idi ve bildirdiğim her konuyu çözdüler. Hatta kapasite yükselttiler ve hiç bir sorun yaşamıyorum uzun zamandır. TTNET de yaşadığım sıkıntıları karşılaştırır isem buradakiler ile karınca kadar kalır :D Ben böyle bir deneyim yaşıyorum diye herkes de bu TÜRKNET iyi olacak diye bir şey yok , doğruya doğru. Alt yapı çok önemli öncelik ile. TÜRKNET paylaşımlarına bakıyorum, insanlar 15-20 ping alıyorum diyorlar 1 mb alıyorum diyen var hız olarak :) Alt yapınız da Fiber ve VDSL desteği yok ise zaten TÜRKNETE geçmeyin. TÜRKNET değil bütün operatörlerde sorun lu Fiber ve VDSL olmayan yerler. Benim paketim 35 MB hız 3 MB upload- 4ms de pingim var ve 65 TL veriyorum AKK de yok kafam rahat Çok şükür fiber gibi hızlı.

Tekrar dediğim gibi alt yapı tek temel sorun .Alt yapınızı iyi araştırın.

Dip not : 3 yıl ttnet de çalıştım, neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum o yüzden dediğim gibi alt yapı alt yapı :):)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı