Yeni işlemci sonrası bilgisayar açılmıyor

Cm4r

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Mevcut sistemimi yükselttim, önceden R5 5600X ve RTX 3070 kullanıyordum, sonra ilk RTX 5070 aldım ve sorunsuz kullanmaya devam ettim. Şimdi de R9 5950X aldım. Anakartım Gigabyte B550M Gaming X v2. uyumlu olduğunu kontrol ettim, taktım ve Power tusuna bassam da hiç tepki vermiyor. PC statik elektrigi falan boşalttım ama yok. Çok şey denedim yine de tepki vermiyor PC. Yardımcı olur musunuz?

Anakart: Gigabyte B550M Gaming X V2.
Ekran kartı: ASUS Prime RTX5070 OC Edition.
Islemci: Ryzen9 5950X.
PSU: Gigabyte Aorus 750W Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:

GPU'yu temizleyip yeni driver kurdun mu? Yoksa şimdiye kadar böyle mi kullandın?

Anakart ağustosta 24'te çıkmış gibi gözüküyor sitesinde, işlemci de ekimde çıkmış gibi gözüküyor kaynaklarda. Muhtemelen BİOS'u güncellersen düzelir işlemcide bir arıza yoksa.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. BIOS güncel küçük bir yanlış yapmışım işlemciyi taktıktan sonra fazla macun sürdüm diye çıkartmıştım çıkartırken işlemci soğutucuya yapışık geldi orada işlemcinin 3 4 tane PIN'i yamultmuşum. Şırınga ile yavaşça düzeltip tekrar taktım ve çalıştı şimdi diğer sorum pın'leri düzeltince çalıştı ama bir kere yamulttuk diye herhangi bir ısınma performans kaybı falan yaşanır mı? CPU boşta 60 derece çünkü macunu ideal sürdüğümü düşünüyorum veya normalden az sürsem bile boşta bu derece normal mi?

Corsair H60i sıvı soğutucu kullanıyorum.

Emin misin macunu iyi sürdüğüne veya tam takamadın mı soğutucuyu. Stres testi yap bir de yükde ne oluyor.

Cinebench'den şimdi Single ve multi Core testi yaptım Single 75 derece multi 86 derece Max aldı. Boşta hala 60-65 derece arası gidip geliyor.

Soğutucu tek fanlıymış şimdi baktım, soğutucun yeterssiz.

Ustam soğutucunun sıfırı bile 16k şu an işlemciden daha pahalı yenisini alamam R5 5600X kullanırken de bu soğutucu vardı Max 76-78 derece görüyordu stress de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…