Yeni işlemci ve anakarttan sonra BIOS ayarına ya da formata gerek var mı?

SingleMove

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki sistemim de i5 10600, H510M B Pro var ben yeni işlemci anakart RAM ve sıvı soğutucu aldım da eskileri ile yenilerini yer değiştirirken format, BIOS ayarı ya da bilmediğim herhangi bir şey yapmak gerekiyor mu? Diğer parçalar aynı kalacak sadece işlemci, RAM, anakart ve sıvı soğutucu eklenecek. Aldığım işlemci R7 7800x3D anakart MSI MPG Carbon X670e.

Şu anki sistemim de i5 10600, H510M B Pro var ben yeni işlemci anakart RAM ve sıvı soğutucu aldım da eskileri ile yenilerini yer değiştirirken format, BIOS ayarı ya da bilmediğim herhangi bir şey yapmak gerekiyor mu? Diğer parçalar aynı kalacak sadece işlemci, RAM, anakart ve sıvı soğutucu eklenecek. Aldığım işlemci R7 7800x3D anakart MSI MPG Carbon X670e.

Yeni işlemci yeni anakart yeni SSD alınca Windows için format zorunludur diğer parçalar için tak kullan.

Bilmiyorsaniz tabii ki kurcalamayin ama BIOS ayarları yapılmadan kendi donanımına göre nasıl optimize edecek? En basiti XMP, ErP, fanlar gibi...

Hiç anlamam BIOS ayarlarından falan bilgisayarcıya yaptıracağım montaj dışında başka ne gerekiyor diye sormuştum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı