Yeni işletim sistemi tavsiyesi

Heyecan anlayışına cevap olur mu bilmiyorum ama Windows ile beraber de bir sürü Unix programları çalıştırabileceğin programlar deneyebilirsin bence. Ben Git Bash + ConEmu kullanıyorum programlama ihtiyacımı kolaylaştırmak adına.

Git Bash -> Windows için birçok Unix komutunu aktif hale getiren bir uygulama.

ConEmu -> Güzel bi Windows Terminal UI ve Git Bash entegre çalışıyor.

Uygulamalarını paketleme yöntemiyle yüklemek istersen, bunun da çözümü Windows'ta mevcut. Chocolatey'i kurabilirsin.

Bir bilgisayar mühendisi olarak, kurumsal bir firmada çalıştığım ve kurumun sürekli Windows uyumlu içeriklerle çalışması üzerine, Windows'tan sıkılmış biri olarak bu çözümleri üretmiştim kendime Ama Windows'tan şaşma derim bu alternatifleri kurduktan sonra

İlginç bir öneri oldu hocam. Teşekkür ederim, Virtualbox üzerinden kullansam aynı tecrübeyi verir mi sence?
Alternatifi hocam, maalesef Windows notebooklara Chrome OS inmiyor.

Hackintosh gibi bir kurulumu vardır hocam bence

Son düzenleme:
İlginç bir öneri oldu hocam. Teşekkür ederim, Virtualbox üzerinden kullansam aynı tecrübeyi verir mi sence?

Vallahi önerim, bunları normal bir Windows'a kurup bir deneyimle, ondan sonra kendin karar ver, illa bir Linux OS deneyimi istersen Windows'un üzerine Linux kurup bu deneyimi yaşa

Veyahut, daha da ileri götürmek istersen AWS veyahut başka bir bulut sağlayıcıdan bir Free Tier sunucu satın al onu kullanarak hem sunucu deneyimi hem de bulut deneyimi kazanmış olursun.

Mutlaka deneyeceğim hocam, çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…