Yeni kasada RGB kontroller nasıl yapılır?

Başlıkta da belirttiğim gibi ARGB ve kontrol konusunda kafama takılan birkaç şey var.

1. Cooler Master ML360R gibi bir sıvı soğutma alacağım ve TD500 kasa (aşağıda linkler var ) ve egzoz olarak bir adet Cooler Master ARGB masterfan şimdi sorum ben bu bütün parçaları Cooler Master'ın programından aynı şekilde senkron olarak çalıştırabilir miyim?

2. ML360R sıvı soğutmanın yanında bir adet kontrolcü geliyor bu kontrolcüye kasadaki 7 fanı bağlarsam (1egzoz 3 sıvı soğutma 3 kasa önündeki ) hepsini bu kontrolcü ile senkron çalıştırabildiğimi farz edersek ben bu kasaya bir adette Corsair lightning Node Pro RGB LED şerit almak istiyorum Corsair olduğundan dolayı o sabit renkte mi çalışacak yoksa onu da bu kontrolcüye bağlayarak diğerleriyle beraber çalıştırabilir miyim? Ve bu LED'leri o kontrolcüye bağlayabilir miyim?

Özetle bu ARGB olayı hakkında biraz detay istiyorum.

Ekler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı almadıysan 4 fanlı modelini de alabilirsin.

Bir şeyi yanlış yazmışım yanlışlıkla herşeyi silip kaydetmişim. Tekrar yazacağım. Şimdi yanında çıkan kontrolcü ile istediğin fanları veya şerit ledleri istediğin şekilde yakabilirsin. İstersen sabit renk istersen diğer efektleri kullanabilirsin. Kontrolcüyü direk anakartın RGB konnektörlerine bağlarsan ledleri anakartın yazılımı ile kontrol edebilirsin ama içinden çıkan USB kablosu ile bilgisayara bağlarsan Cooler Master yazılımından kontrol edersin ki benim tercihim bu yönde olur. Yani bazı anakartlarda adreslenebilir ledler için çok fazla efekt yok. Hangi yazılım senin hoşuna giderse o şekilde bağlantıyı yap. Efekt konusunda benim en çok hoşuma giden yazılım Corsair iCUE yazılımı. Aşağıdaki linkte incelemesi var istersen bir izle aklındaki tüm soruların cevabını alırsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Evet. MasterLiquid ML360R RGB'nin kontrolcüsü gayet iyi bir kontrolcü. 6 tane ARGB girişi olması lazım. Hepsini kontrolcüye takıp, kontrolcüyü de ön USB 2.0'dan bağlayıp MasterPlus üzerinden veya istersen ön USB 2.0'yı bağlamayıp anakartının RGB yazılımı ile kontrol edebilirsin.

Hayır. Konnektörü farklı RGB için Corsair olanların.
İnternette başka ARGB LED bulup satın alabilirsin. Zaten kontrolcüde bol bol yer var.

Yani Corsair'in LED'ini o kontrolcü ile ayarlayamaz mıyım? Diğerini anladım fanları kontrolcüden kontrolcüyüde anakarta bağlayıp senkron kontrol edebiliyorum peki ya LED'ler.

Videoyu izledim izledikden sonra konu oluşturdum zaten ama videoda anlayamadım tam çok detaylı anlattığı için biraz daha basit şekilde anlayabileceğim şekilde istediğim için konu açtım.

Öndeki fanların aynısından almak istiyorum görüntüyü bozmamak için.

Yani Corsair'in LED'ini o kontrolcü ile ayarlayamaz mıyım?
Ayarlayamazsın.
Öndeki fanların aynısından almak istiyorum görüntüyü bozmamak için.
Yalnız 4 fanlı modeli alman daha iyi olur çünkü "görüntüyü bozmamak" adına MasterFan MF120 Halo alıyorsun ama görüntü olarak epey bir farkları var kasanın dahili fanları ile.
4 ARGB fanlı modeli almanı ben de öneririm.

Son bir şey daha sormak istiyorum bu konuda bilgilisiniz. Kafamda bir seçenek daha var beyaz temada bir kasa toplamak istiyorum bunun için B550A GAMING ASUS anakart ve ASUS ROG STRIX LC240 sıvı soğutma tercih edeceğim ama bunları tercih ettiğim zaman gene Cooler Master TD500 kasa alır isem TD500'deki fanlar ile sıvı soğutmamın fanları farklı marka olsa bile beraber çalıştırabilir miyim? Özetle kasada sadece beyaz tema olmasını istiyorum.
@Mithat Berhan @PuMaT @crazyreign @AcarCnr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…