Yeni kimliğim kayboldu

Bugün kimliğimi kaybettim dershanede. Eğer bulunmaz ise ne yapmam gerekiyor? 18 yaşından küçüğüm. Teşekkürler şimdiden.
Kimliğin kaybolduysa gidip yenisini çıkartman gerekiyor. Benim de kayboldu. Ama çıkartıcağın zaman kayboldu dersen para cezası kesiyorlar. Çalındı vs. dersen direk yenisini çıkarırlar. Yeni kimlik çıkınca diğer kimliğiniz kullanım dışı kalacaktır. Tabi uzuunca bi form doldurman gerek.

Kayıp başvusunda bulunman gerekiyor.

Herhangi bir sebeple Çipli kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartı iptal edilecektir. Bu işlemlerin daha hızlı yapılması için Alo 199 çağrı merkezini aramanız daha doğru olacaktır.

Kimliğin kaybolduysa gidip yenisini çıkartman gerekiyor. Benim de kayboldu. Ama çıkartıcağın zaman kayboldu dersen para cezası kesiyorlar. Çalındı vs. dersen direk yenisini çıkarırlar. Yeni kimlik çıkınca diğer kimliğiniz kullanım dışı kalacaktır. Tabi uzuunca bi form doldurman gerek.
Çalındı dersem nasıl oldu demezler mi?

Fazla takmıyorlar hocam. Hadi sordular diyelim. Kalabalık bir yerde cebimden cüzdanımla birlikte çalındı diyin çok sorgulamazlar. Altı üstü kimlik araştıracak halleri yok ya.
Yarın dershanede bulunmaz ise arayacağım 199'u. 18 yaşından küçük olduğum için gidip kendim işlem yapamam değil mi?

Yapamazsınız. Yanınızda bir aile büyüğü olması lazım.
Tamam teşekkürler.
199'u arayıp durumu anlatabilirsiniz. Arayamazsanız en yakın nüfus müdürlüğüne gidip durumu anlatın. Yardımcı olacaklardır. Bildiğim kadarıyla bu şekilde kayıp/çalıntı ihbarı yaptıktan sonra kartınız iptal ediliyor. Bir müddet sonra tekrar başvurup alıyorsunuz.
Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı